Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ανοιξαν” οι αιτήσεις για το MITEF Greece Startup Competition 2020!

“Επιστρέφει” για 6η συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition 2020!  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους για το διαγωνισμό ηλεκτρονικά, έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2019.

Φέτος όπως και πέρυσι, ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει την θεματική ενότητα “Energy”, της οποίας αποκλειστικός χορηγός είναι για δεύτερη χρονιά τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ “εγκαινιάζεται” και μια νέα κατηγορία, “Maritime”, σε συνεργασία με το Athens Maritime Innovation Center.

Οι δύο ενότητες “Energy ” και “Maritime” θα παρουσιαστούν παράλληλα με τη γενική θεματική κατηγορία τεχνολογικής καινοτομίας που λειτουργεί επί σειρά ετών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και να συνεργαστούν με ειδήμονες δύο εστιασμένων και ιδιαίτερα απαιτητικών κλάδων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία μέσω της ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων (business skills workshops), αλλά και να λάβουν έμπρακτη καθοδήγηση (mentoring) από επαγγελματίες διεθνούς αναγνώρισης και κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Παράλληλα, θα διερευνήσουν τις δυνατότητες νέων συνεργασιών που θα συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά.

Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων και η προβολή τους διεθνώς, μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στη δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece η οποία περιλαμβάνει περισσότερα
από 120 ελληνικά startups που έχουν ολοκληρώσει το διαγωνιστικό τμήμα τα προηγούμενα έτη, καθώς
και σε ένα συνολικότερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα την Βοστώνη των Η.Π.Α. Παράλληλα, οι νικητές θα κατακτήσουν έπαθλα και υποστηρικτικές υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρείας τους.

Εκδήλωση παρουσίασης του διαγωνισμού

Το MIT Enterprise Forum Greece, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος», διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του “MITEF Greece Startup Competition 2020”, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στις 11:00, στην Βιβλιοθήκη του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση ερευνητών και νεοφυών επιχειρήσεων σχετικά με το “MITEF Greece Startup Competition 2020”.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Μάνθος Κωτσιόπουλος, Co-Founder & COO της εταιρείας Twiddle, 1ος νικητής του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2019 ο οποίος θα μιλήσει για την εμπειρία του και τη σημασία του διαγωνισμού.

 Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους:
  • Δρ. Τζένη Λειβαδάρου, Engineer for New Technologies and Innovation, στέλεχος των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ,
  • κ. Κωνσταντίνο Μιχανετζή Co-Founder Athens Maritime Innovation Center & CEO Sylipsis Corp
  • κ. Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρο του MIT Enterprise Forum Greece, που θα ενημερώσει το κοινό σχετικά με το φετινό διαγωνισμό και θα αναλύσει τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη χρηματοδότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την αίτηση συμμετοχής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τους ακόλουθους συνδέσμους, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους:

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν αλλά προαπαιτείται εγγραφή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις