Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Compass εξαγοράζει την Detectica με co-founder τον Πάνο Ηπειρώτη

Η Compass, εταιρεία που ασχολείται με το real estate, ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, Detectica, η οποία έχει Έλληνα co-founder.

Με τη συμφωνία αυτή, η ομάδα της Detectica, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της, Dr. Foster Provost και Dr. Πάνος Ηπειρώτης, εντάσσεται στην ομάδα AI της Compass, η οποία “ελέγχεται” από τον CTO της εταιρείας, Joseph Sirosh.

“Η Compass δημιουργεί ένα λειτουργικό σύστημα για τη βιομηχανία ακινήτων και αυτό το τεράστιο εγχείρημα απαιτεί τα καλύτερα ταλέντα στον κόσμο”, δήλωσε ο Sirosh. “Για πάνω από μια δεκαετία, οι ιδρυτές της Detectica συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο ευρέως αναγνωρισμένα μυαλά της AI και του ML. Με την εξαγορά αυτή εμβαθύνουμε την πλατφόρμα μας ενώ παράλληλα ενισχύουμε την συνεχώς αυξανόμενη ομάδα τεχνολόγων μας».

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Compass επικεντρώθηκε σε λειτουργίες που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη, προσθέτοντας τις κατηγορίες “Recommended For You” και “Similar Homes”, και δίνοντας στην πλατφόρμα τη δυνατότητα να κάνει εξατομικευμένες ή σχετικές (με προηγούμενες αναζητήσεις) προτάσεις σε κάθε αγοραστή. Η εξαγορά της Detectica μαζί με την προσθήκη της διακεκριμένης ομάδας της εταιρείας θα επιτρέψει στην Compass να επιταχύνει τις προσπάθειές της σε αυτούς τους τομείς.

Οι συνιδρυτές της Detectica, δήλωσαν ενθουσιασμένοι που θα “μπουν” στην ομάδα της Compass και θα βοηθήσουν στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η βιομηχανία των ακινήτων. “Το ιδιόκτητο λογισμικό της Compass […] και η ταλαντούχα τεχνική ομάδα της τοποθετούν την εταιρεία σε μια μοναδική θέση στο χώρο και ανυπομονούμε να συμβάλουμε στο μέλλον της βιομηχανίας”, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους σχετικά με την εξαγορά.

Η Detectica και ο Πάνος Ηπειρώτης

Η Detectica ιδρύθηκε το 2015 όμως οι ιδρυτές της εργάζονται σε συστήματα που συνδυάζουν την ανθρώπινη νοημοσύνη με την τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση για πάνω από μία δεκαετία. Η εταιρεία ουσιαστικά βοηθά οργανισμούς να ενσωματώσουν λύσεις AI και Machine Learning στις επιχειρηματικές στρατηγικές τους – λύσεις προσωποποιημένες, διαφορετικές για κάθε επιχείρηση.

Τόσο ο Foster Provost όσο και ο Πάνος Ηπειρώτης είναι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο κ. Ηπειρώτης, συγκεκριμένα, διδάσκει Data Science και στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος της Integral Ad Science και “Visiting Scientist” της Google, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της oDesk. Η έρευνα του έχει βραβευθεί περισσότερες από εννέα φορές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις