Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bison Trails: 25,5 εκατ. δολάρια για την “σύμμαχο” του Libra

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Libra Association, η εταιρεία blockchain Bison Trails, σήκωσε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 25,5 εκατ. δολαρίων, με την Blockchain Capital να ηγείται.

Στη χρηματοδότηση, που έρχεται ένα χρόνο ακριβώς μετά την προηγούμενη που είχε αγγίξει τα 5,3 εκατ. δολάρια, συμμετείχαν και οι Coinbase, Consensys και Galaxy Digital.

Η Bison Trails δημιουργεί υποδομές blockchain, οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία και τη διαχείριση διαθέσιμων, γεωγραφικά κατανεμημένων nodes σε πλήθος δικτύων blockchain, συμπεριλαμβανομένων των Algorand, Tezos και πιθανότατα στο μέλλον, του Libra, του πολυσυζητημένου και αμφιλεγόμενου κρυπτονομίσματος του Facebook. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bison Trails έχει πληρώσει 10 εκατ. δολάρια για να μπορέσει να γίνει μέλος του Libra Associaton, κάτι που ήταν προαπαιτούμενο βέβαια από την αρχή για όλα τα δυνητικά μέλη.

Πέρα από το Libra, η Bison Trails συμμετέχει σε ένα ακόμα αμφιλεγόμενο project – παρέχει τις υποδομές για το TON, το Telegram Open Network, το οποίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει δύο εβδομάδες πριν όμως προς το παρόν έχει “παγώσει” μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω νομικών προβλημάτων. Υπενθυμίζεται ότι η Telegram θέλει να κυκλοφορήσει το Gram, ένα κρυπτονόμισμα για τους χρήστες της, και είχε σηκώσει 1,7 δισ. δολάρια γι’ αυτόν τον σκοπό, με τον όρο πώς αν το Gram δεν είναι έτοιμο ως τις 31 Οκτωβρίου, η εταιρεία θα έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα αυτά! Τώρα, η Telegram βρίσκεται σε μια δικαστική διαμάχη με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ισχυρίζεται πως η ICO εξαρχής ήταν παράνομη.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η Bison Trails αντιμετωπίζει -έστω και έμμεσα- αρκετά ρυθμιστικά εμπόδια, αλλά δεν “κάνει πίσω”. «Όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε την Bison Trails, θέλαμε να φέρνουμε τη διαφάνεια και να διευκολύνουμε τους επιχειρηματίες που ήταν αρκετά τολμηροί να οικοδομήσουν ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα, τους επενδυτές που ήταν αρκετά σοφοί να στηρίξουν μια αναδυόμενη αγορά και τις επιχειρήσεις που ήταν αρκετά θαρραλέες να δεσμευτούν σε κάτι τεχνολογικά αναπόφευκτο, όπως η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα”, δήλωσε με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση ο Joe Lallouz, Διευθύνων Σύμβουλος της Bison Trails.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις