Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

xdeck: Νέος επιταχυντής αναζητά startups από όλη την Ευρώπη

Ένα νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης, ονόματι xdeck, ξεκινά στη Γερμανία με στόχο να δημιουργήσει ένα ένα βιώσιμο startup οικοσύστημα που φέρνει σε επαφή startups και ανθρώπους που καινοτομούν, από όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές της εταιρείας FOND OF, Dr. Oliver Steinki, Florian Michajlezko και Sven-Oliver Pink (κεντρική φωτογραφία) και έχει σύνθημα “από founders για founders”, με την έννοια ότι οι ιδρυτές του και οι συνεργάτες του, θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την “πολύτιμη” εμπειρία τους στην επόμενη γενιά founders.

Στους συνεργάτες του προγράμματος περιλαμβάνονται κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες, επενδυτές αλλά και πανεπιστήμια – σκοπός όλων, να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, να βγουν στην αγορά και να σηκώσουν χρηματοδοτήσεις, όταν χρειάζεται.

Τι παρέχει το xdeck

Όσοι καταφέρουν να μπουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης θα έχουν πρόσβαση σε ένα πολύ σημαντικό δίκτυο, θα λάβουν συμβουλευτική από επιτυχημένους επιχειρηματίες και θα αποκτήσουν προσωπικές επαφές με επενδυτές. Επιπλέον, θα λάβουν εξειδικευμένη γνώση, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας αλλά και οικονομικούς πόρους: μια αρχική χρηματοδότηση που θα φτάνει τα 20,000 ευρώ για την μετεγκατάσταση στην Κολωνία (για την διάρκεια του προγράμματος) γραφείο στο THE SHIP, τον πιο ψηφιακό χώρο γραφείων της Γερμανίας, και άλλα.

Σε ποιους απευθύνεται

Ο επιταχυντής απευθύνεται σε ομάδες B2C και B2B από όλη την Ευρώπη που ασχολούνται με τα καταναλωτικά αγαθά, το εμπόριο και την ψηφιοποιήση. Οι startups πρέπει να είναι σε αρχικό στάδιο, να έχουν έτοιμο πρωτότυπου ή ένα ελάχιστον βιώσιμο προϊόν (MVP) και να έχουν ήδη αποκτήσει χρήστες ή κέρδη από (πιλοτικούς) πελάτες.

Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή εδώ μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις