Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Leavy.co: Seed χρηματοδότηση 14 εκατ. δολαρίων για τη γαλλική TravelTech

Η Leavy.co, ένα ταξιδιωτικό marketplace με έδρα το Παρίσι σήκωσε seed χρηματοδότηση 14 εκατ. δολαρίων για να λανσάρει την εφαρμογή της, η οποία θα απευθύνεται ειδικά σε millennials.

Της χρηματοδότησης – η οποία σύμφωνα με την startup είναι η μεγαλύτερη seed χρηματοδότηση στον τομέα του TravelTech παγκοσμίως – ηγήθηκε η Ολλανδική Prime Ventures ενώ συμμετείχε και ο ιδιώτης επενδυτής Dominique Vidal, ο οποίος είναι partner της Index Ventures.

Η Leavy.co θέλει να δημιουργήσει μια νέα ταξιδιωτική κοινότητα για τη νέα γενιά, η οποία εκτιμά τα ταξίδια, δεν έχει όμως την οικονομική άνεση να τα πραγματοποιήσει. Όπως δήλωσε η Aziza Chaouachi, CEO και Πρόεδρος της Leavy.co, “ταξίδι δεν θεωρείται πλέον το να πηγαίνει κάποιος στα Κανάρια Νησιά για μια εβδομάδα. Είναι το να επισκέπτεται την οικογένεια του για ένα σαββατοκύριακο όταν σπουδάζει στο εξωτερικό ή να φεύγει για Βαρκελώνη για να κάνει μια καλοκαιρινή δουλειά”.

Σε αυτό το πλαίσιο, η startup θέλει να βοηθήσει τα μέλη της να ζήσουν τις ζωές που θέλουν, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, από που είναι ή το budget τους.

Ταξίδια με κέρδος!

Το marketplace της εταιρείας επιτρέπει λοιπόν στους χρήστες να ταξιδεύουν ενώ παράλληλα κερδίζουν χρήματα, με συγκεκριμένους τρόπους.

Για παράδειγμα, υπάρχει η επιλογή “Happy Leavers”,  με την οποία ο χρήστης μπορεί να διαθέσει το σπίτι του για ενοικίαση το διάστημα που θα λείπει και να ξεκινήσει το ταξίδι του με ένα εγγυημένο ποσό ακόμα και εάν το διαμέρισμα δεν έχει νοικιαστεί ακόμη. Όποιος επιθυμεί μπορεί να γίνει επίσης “Host on Demand”, να φροντίζει το σπίτι κάποιου που φεύγει και να ξεναγεί τους ταξιδιώτες. Τα μέλη μπορούν επίσης να επιβραβεύονται με Leavy Coins όταν προσκαλούν φίλους, κάνουν προτάσεις ή προσθέτουν φωτογραφίες στην εφαρμογή.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ιδιόκτητη τεχνολογία και αναπτύσσεται γρήγορα. Σύμφωνα με το Tech.eu, η κοινότητά της έχει φτάσει τους 65,000 millennials εκ των οποίων το 60% είναι γυναίκες. Από όταν η εταιρεία ξεκίνησε, δύο χρόνια πριν, αναπτύσσεται 30% από μήνα σε μήνα και έχει πλέον πάνω από 100 υπαλλήλους σε 6 αγορές. Αναλυτικά, η εταιρεία έχει γραφεία στο Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη, τη Λισαβόνα και σχεδιάζει να επεκταθεί στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις