Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα μέθοδος της Toshiba ανιχνεύει 13 τύπους καρκίνου με μία σταγόνα αίματος!

Μια νέα, ασφαλή και γρήγορη μέθοδο ανίχνευσης 13 διαφορετικών τύπων καρκίνου ανέπτυξε η Toshiba, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της έχει ένα ποσοστό ακρίβειας 99% και για τη διαδικασία απαιτείται μόνο μία μικρή σταγόνα αίματος! Η νέα μέθοδος αναπτύχθηκε μαζί με το National Cancer Center Research Institute και το Tokyo Medical University.

Η μέθοδος λειτουργεί εξετάζοντας τους τύπους και τη συγκέντρωση μορίων microRNA που εκκρίνονται στην κυκλοφορία του αίματος από τα καρκινικά κύτταρα και χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες. Η διαφορά, σύμφωνα με την Toshiba είναι το προαναφερθέν ποσοστό ακριβείας, ο απαιτούμενος χρόνος για την εξέταση αλλά και το κόστος.

Με τη νέα τεχνολογία μπορεί να ανιχνευθεί ο καρκίνος του στομάχου, του οισοφάγου, του πνεύμονα, του συκωτιού, της χοληδόχου κύστεως, του παγκρέατος, του εντέρου, των ωοθηκών, του προστάτη, του μαστού, της ουροδόχου κύστεως καθώς και το σάρκωμα αλλά και το γλοίωμα. Η διαδικασία αυτή κοστίζει 180 δολάρια, απαιτεί όπως είπαμε μια σταγόνα αίματος, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν σε μόλις δύο ώρες!

Παρά τα εντυπωσιακά αυτά πρώτα δείγματα και στοιχεία, η τεχνολογία θα αργήσει να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα. Σύμφωνα με τις ομάδες που δουλεύουν πάνω σε αυτή, οι δοκιμές πρόκειται να ξεκινήσουν από το επόμενο έτος και η τεχνολογία να εμπορευματοποιηθεί σε αρκετά χρόνια. Στόχος είναι τελικά να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου από τα αρχικά του στάδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις