Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O PARSEC Accelerator αναζητά startups που καινοτομούν μέσω Earth Observation

Ο PARSEC Accelerator, ένα νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης το οποίο είχαμε “προαναγγείλει” πριν από μερικούς μήνες, “άνοιξε” και αναζητά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, startups και founders που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες στους τομείς των τροφίμων, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, κάνοντας χρήση δεδομένων από δορυφόρους Earth Observation (EO).

Οι αιτήσεις για το Open Call έχουν ανοίξει και θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου. Οι νικητές της πρώτης φάσης θα κερδίσουν 10 χιλιάδες ευρώ και πρόσβαση στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του οικοσυστήματος του επιταχυντή. Επιπλέον, οι νικητές θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο του προγράμματος, όπου θα διεκδικήσουν 50 χιλιάδες ευρώ και περαιτέρω υποστήριξη.

Τέλος, οι 15 ομάδες με τις μεγαλύτερες εμπορικές δυνατότητες θα επιλεχθούν από μία επιτροπή αποτελούμενη από CEOs της βιομηχανίας, επενδυτές, VCs και άλλους.
Οι επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν πρόσθετη χρηματοδότηση έως 100.000 ευρώ ανά ομάδα, (χωρίς παραχώρηση μετοχών), μαζί με την ευκαιρία να προσελκύσουν επιπλέον επενδυτικά κεφάλαια.

Ο PARSEC Accelerator θέλει ουσιαστικά να προωθήσει την καινοτομία μέσω των δεδομένων EO που παρέχονται από δορυφόρους, καθώς η σημερινή εποχή, με την άνθιση τεχνολογιών όπως το IoT και τα Big Data αλλά και της διαθεσιμότητας που υπάρχει σε δεδομένα ευνοεί μια τέτοια προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να υποβάλετε την αίτησή σας, πατήστε εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις