Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Sberbank και Cognitive Technologies με το “βλέμμα” στην αυτόνομη οδήγηση

Η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, και η Cognitive Technologies, ρωσική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού αυτόνομης οδήγησης, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια νέα εταιρεία, με το όνομα Cognitive Pilot.

Η Cognitive Pilot θα δημιουργήσει θα αναπτύξει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη και λύσεις αυτόνομου ελέγχου τόσο για τις επίγειες μεταφορές όσο και για βιομηχανική χρήση.

Η Cognitive Technologies έχει ήδη αναπτύξει αυτόνομες λύσεις που χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς, παρέχοντας αυτόματες λειτουργίες σε τρένα, αυτοκίνητα, τραμ και γεωργικά μηχανήματα. Τα συστήματά της χρησιμοποιούν το λεγόμενο computer vision, το οποίο βασίζεται σε δίκτυα deep learning, για να παραμένουν ακριβείς και αξιόπιστες σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα, η εταιρεία κέρδισε φέτος το βραβείο “Most Innovative Active Safety or ADAS Product” στο Tech.AD Berlin ενώ ανάμεσα στους πελάτες της είναι οι Hyundai Mobis, Russian Railways, Rusagro Group, Transport Systems PC και άλλες διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες.

Βασική πρόκληση η ασφάλεια

Με αφορμή τη νέα συνεργασία, η Olga Uskova, founder and СЕО της Cognitive Pilot δήλωσε: “Η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων είναι μια από τις προκλήσεις του νέου αιώνα. Η σωτηρία της ζωής των ανθρώπων είναι αυτή που οδηγεί την ομάδα μας και το τεχνολογικό μας επίπεδο μας επιτρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα ακόμα και σήμερα. Μας κάνει να νιώθουμε σαν υπερήρωες. Η συνεργασία με την Sberbank θα επεκτείνει και θα επιταχύνει τη χρήση των συστημάτων μας.”

Ο Lev Khasis, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Sberbank, συμπλήρωσε: “Ο κόσμος πρόκειται να αντιμετωπίσει την κυριαρχία των αυτόνομων λύσεων και μας ενδιαφέρει ο Όμιλος Sberbank και ολόκληρη η χώρα μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της τάσης. Η Cognitive Technologies διαθέτει ήδη προϊόντα για τις μεταφορές, τη γεωργία και την αυτοκινητοβιομηχανία, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή τόσο στους Ρώσους όσο και στους ξένους πελάτες. Φέτος, η Sberbank έχει καταστεί ο κορυφαίος προγραμματιστής AI στη Ρωσία και είμαστε βέβαιοι ότι η τεχνογνωσία στην αυτόνομη τεχνολογία … θα συμβάλλει στην ταχύτερη ανάπτυξη της AI στη Ρωσία».

Σύμφωνα με το Tech.eu, η συμφωνία πρόκειται να κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο. Η Sberbank θα έχει το 30% της νέας εταιρείας ενώ το υπόλοιπο 70% θα ανήκει στους ιδρυτές και διευθύνοντες συμβούλους της Cognitive Technologies.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις