Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βρετανική Cuvva “αλλάζει” την ασφάλιση με χρηματοδότηση 15 εκατ. λιρών

Η Cuvva, βρετανική InsurTech startup, σήκωσε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 15 εκατ. λιρών από τις RTP Global, Breega και Digital Horizon με στόχο να προσφέρει mobile ασφαλιστικές λύσεις που “ταιριάζουν στον σύγχρονο τρόπο ζωής των καταναλωτών”.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2016 ως app προσφέροντας ασφάλιση “pay-as-you-drive”. Ο Freddy Macnamara, ιδρυτής της Cuvva, εξηγεί: “Ξεκίνησα την Cuvva όταν δεν μπορούσα να βρω ευέλικτη ασφάλιση που θα με βοηθούσε να μοιραστώ το αυτοκίνητό μου. Τέσσερα χρόνια μετά το ξεκίνημα (της εταιρείας), ανακαλύπτουμε ακόμη πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που πραγματικά λύνουμε. Αυτή τη στιγμή, πουλάμε το 3% όλων των συμβολαίων αυτοκινήτου του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας”.

Τώρα, αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής της – που είναι η ασφαλιστική εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στον Ηνωμένο Βασίλειο- η Cuvva θέλει να προσφέρει στους καταναλωτές όλα τα είδη ασφαλειών. “Ο τρόπος που πωλούνται οι ασφάλειες δεν συμβαδίζει με τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν σήμερα”, συνεχίζει ο Macnamara. “Αγοράζουμε πολλά αγαθά και υπηρεσίες μέσω ευέλικτων συνδρομών που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής μας. Δεν θα έπρεπε να μπορούμε να το κάνουμε αυτό και με τις ασφάλειες;”

Σύμφωνα με το Tech.eu, η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία να μεγαλώσει την ομάδα της, να “φέρει” μηχανικούς, developers, προσωπικό που θα ασχοληθεί με το κομμάτι του marketing αλλά και με τους πελάτες. Η εταιρεία σκοπεύει να διπλασιαστεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις