Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Young Entrepreneurs Programme: Πάνω από 100 φοιτητές στο πρώτο workshop στην Κύπρο

Το εκπαιδευτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Reload Greece με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε το Young Entrepreneurs Programme 2019 – 2020 (RG YEP), ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης 3 σταδίων το οποίο έχει στόχο να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε βιώσιμες startups.

Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2019, κατά την πρώτη IGNITE φάση του προγράμματος, τα εργαστήρια του RG YEP λαμβάνουν χώρα σε κορυφαία πανεπιστήμια και co-working χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ελλάδα και αλλά και την Κύπρο, η οποία ήδη “έζησε” την εμπειρία του εργαστηρίου.

Το πρώτο workshop στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τη Cyprus Seeds, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμός που έχει στόχο να βοηθήσει στην εμπορική προώθηση καινοτόμων ακαδημαϊκών ερευνών από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα στην Κύπρο και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, και στέφθηκε με επιτυχία.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πάνω από 100 φοιτητές και ερευνητές από όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου παρακολούθησαν το πρώτο εργαστήριο ενώ συνολικά παρουσιάστηκαν 15 ιδέες! Εκτός από την παρουσίαση των ιδεών τους, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν καθοδήγηση, να ενημερωθούν για το Young Entrepreneurs Programme και να ακούσουν την Κατερίνα Σαντίκου, founder της Workathlon.

Η Κατερίνα Σαντίκου, που συμμετείχε στο εργαστήριο ως keynote speaker, παρουσίασε παρουσίασε τα επιχειρηματικά της επιτεύγματα και μοιράστηκε την εμπειρία που έζησε συμμετέχοντας στο RG Challenge, το πρόγραμμα επιτάχυνσης του Reload Greece.

Σημειώνεται ότι τα δύο Ignite εργαστήρια της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 10 Δεκεμβρίου και στα Ιωάννινα στις 13 Δεκεμβρίου με ομιλίες από τον Δημήτρη Μουστάκα, Co-Founder της AidPlex και την Ιλιάδα Κόθρα, Founder του Living Postcards και ομιλήτρια TEDx.

Οι επόμενες φάσεις

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης ACCELERATE του προγράμματος, δεκατέσσερις από τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες θα λάβουν 7 εβδομάδες 1:1 εντατικής συμβουλευτικής υποστήριξης με εξατομικευμένο μέντορινγκ και masterclasses. Οι μέντορες του Reload Greece είναι έμπειροι επιχειρηματίες και σύμβουλοι νεοφυών επιχειρήσεων, στελέχη σε διεθνείς εταιρείες όπως η GSK, BT, HSBC και BP. Κάθε μέντορας υποστηρίζει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν την εμπειρία τους, να οικοδομήσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο και να δημιουργήσουν ένα πετυχημένο pitch deck. Οι ομάδες λαμβάνουν εξειδικευμένα μαθήματα σε θέματα δημιουργία πρωτοτύπου, κατοχύρωση πατεντών, growth hacking, οικονομικά για startups και προετοιμασία για το pitch.

Η τελική εκδήλωση PITCH θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020. Οι φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε ένα πάνελ αξιότιμων κριτών, στους μέντορές τους καθώς και σε ένα διεθνές κοινό  με σκοπό να κερδίσουν σημαντικά βραβεία. Τα βραβεία περιλαμβάνουν ένα ταξίδι καινοτομίας και εγγυημένη  πρόσβαση στο  RG Challenge20, το εντατικό 11-ημερο επιταχυντή του Reload Greece που βοηθά startups να προσελκύσουν τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής τους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις