Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ευρώπη “πρωταθλήτρια” στις πληρωμές μέσω wearables το 2019!

Οκταπλάσια αύξηση στις πληρωμές μέσω “φορέσιμων” gadgets, όπως έξυπνα ρολόγια, δαχτυλίδια και κοσμήματα, καταγράφει φέτος η Mastercard, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο “κίνημα” αυτό πρωτοστατεί η Ολλανδία, όπου πραγματοποιείται το ένα τρίτο (33%) των ευρωπαϊκών συναλλαγών αυτού του είδους! Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 18%, η Ελβετία με 8% και η Ρωσία με 7%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι περισσότερες wearable πληρωμές καταγράφηκαν στην Αυστραλία, ενώ δεύτερη στη σειρά ήρθε η Ολλανδία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες χώρες στην παγκόσμια δεκάδα είναι ευρωπαϊκές!

Η Mastercard τονίζει ότι η ανάπτυξη αυτή τροφοδοτείται από τη ζήτηση που υπάρχει για high-end αξεσουάρ στη βιομηχανία της μόδας αλλά και τη δημοτικότητα των ανέπαφων πληρωμών. Συνολικά, το 61% όλων των ευρωπαϊκών συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν φέτος εντός καταστήματος είναι ανέπαφες. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, αυξήθηκε κατά 23% από τις αρχές του 2018!

Ο Arjan Bol, country manager της Mastercard στην Ολλανδία, προβλέπει ότι μέχρι το 2020 η αξία της παγκόσμιας αγοράς wearables θα φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ.  “Στη Mastercard, σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε νέους τρόπους πληρωμών, καθώς οι καταναλωτές επιθυμούν ταχύτερες και πιο βολικές πληρωμές, εφόσον και ο πάροχος είναι αξιόπιστος”, αναφέρει και συμπληρώνει: “Είναι αξιοσημείωτο το πόσο εύκολα μπορούν να στραφούν οι καταναλωτές σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες πληρωμών, οι οποίες ταιριάζουν στον ψηφιακά διασυνδεδεμένο τρόπο ζωής τους.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις