Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεπέρασε το “φράγμα” των 10 εκατ. χρηστών η Robinhood

Ξεπέρασε τους 10 εκατ. χρήστες η Robinhood, η χρηματιστηριακή startup της Silicon Valley. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2013, έχει αναπτύξει ραγδαία την πελατειακή της βάση – από ένα 1 εκατ. το 2016, 6 εκατ. το 2018 σε πάνω από 10 σήμερα!

Η Robinhood ήταν η startup που έκανε το λεγόμενο disrupt στον χώρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών, “εκδημοκρατίζοντας” την αγοραπωλησία μετοχών. Ουσιαστικά, η εταιρεία έδωσε στο κοινό άμεση πρόσβαση σε μετοχές και συναφή προϊόντα μέσω του app της, χωρίς χρεώσεις και προμήθειες, “αποκαλύπτοντας” μια νέα αγορά. Μέχρι την ίδρυσή της, το ευρύ κοινό δεν είχε πρόσβαση σε αυτά τα επενδυτικά προϊόντα ή και αν είχε οι προμήθειες ήταν αρκετά μεγάλες.

Η “καινοτομία” αυτή προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις σε όλον τον κλάδο, αλλάζοντας τα μέχρι τότε δεδομένα. Αυτό αναφέρει και η ίδια σε σχετική δημοσίευση στο blog της: “Δημιουργήσαμε αυτήν την εταιρεία για να εξαλείψουμε τα εμπόδια του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος […] Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε αλλαγές σε ολόκληρο τον κλάδο: Οι άλλες εταιρείες έχουν μειώσει τις προμήθειές τους, αφαιρώντας ένα άσκοπο εμπόδιο από την οικονομική ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων».

Σημειώνεται ότι η αξία της Robinhood εκτιμάται στα 7,6 δισ. δολάρια, αφού η εταιρεία ολοκλήρωσε τον Ιούλιο έναν γύρο χρηματοδότησης 323 εκατ. δολαρίων! Συνολικά από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει σηκώσει πάνω από 860 εκατ. δολάρια. Μετά την επιτυχία της στο χρηματιστηριακό τομέα, η Robinhood ήθελε να αποδιοργανώσει κι άλλους τομείς του χρηματοπιστωτικού συστήματος και γι’ αυτόν τον λόγο είχε υποβάλει αίτηση για την έκδοση εθνικής άδειας η οποία θα της έδινε τη δυνατότητα να προσφέρει και τραπεζικά προϊόντα.

Πριν μερικές μέρες όμως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τις προσπάθειες της και αποσύρει οικειοθελώς τη σχετική αίτηση. Σε δήλωσή του στο CNBC, εκπρόσωπος της Robinhood ανέφερε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει επιδιώκει την αύξηση της συμμετοχής στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ εξέφρασε και την εκτίμηση της εταιρείας προς όλους τους φορείς που δούλεψαν μαζί της κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα επόμενα βήματα της Robinhood, μετά από αυτή την αλλαγή πλάνων, ωστόσο οι CEOs της Robinhood Baiju Bhatt και Vlad Tenev έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν μελλοντικά να εισάγουν την εταιρεία στο χρηματιστήριο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις