Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με την ανάδειξη τριών νικητών “έκλεισε” ο πρώτος κύκλος του CapsuleT Accelerator

Με μια ιδιαίτερη τελετή “αφιερωμένη” στους αποφοίτους του προγράμματος, έληξε χθες ο πρώτος κύκλος του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του προγράμματος επιτάχυνσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, “άνοιξε” ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε, Αλέξανδρος Βασιλικός και η Director του προγράμματος, Κατερίνα Σαριδάκη, οι οποίοι καλωσόρισαν τον κοινό και τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησαν τους μέντορες και τους συνεργάτες του προγράμματος και έκαναν ένα σύντομο “απολογισμό” του προγράμματος.

Στη συνέχεια, οι εννέα ομάδες που συμμετείχαν στον επιταχυντή, κλήθηκαν στη σκηνή να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και την πρόοδο που σημείωσαν κατά τη διάρκεια του εντατικού acceleration. Η επιτροπή, αξιολόγησης, αποτελούμενη από σημαντικά στελέχη του κλάδου, παρακολούθησε προσεκτικά τις παρουσιάσεις και με την ψήφο της “έχρισε'” τους νικητές του προγράμματος:

Το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 10,000 ευρώ κέρδισε η Guestflip

Η GuestFlip, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2018 από τον Στράτο Μπότη και τον Άρη Παττακό, προσφέρει ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης φήμης (Reputation Management) που βοηθά τα ξενοδοχεία και τους ιδιοκτήτες ακινήτων να διαχειρίζονται και να ενισχύουν τις online κριτικές με στόχο την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών τους, της πληρότητας των καταλυμάτων και των απευθείας κρατήσεων. Ορόσημο στην πορεία της θεωρείται η εξασφάλιση pre-seed χρηματοδότησης, ύψους 200,000 ευρώ από τη Metavallon VC.

Το δεύτερο βραβείο και έπαθλο 5,000 ευρώ “πήγε” στην HotelToolbox

Το Hoteltoolbox είναι ένα εργαλείο με το οποίο οι ξενοδόχοι οργανώνουν και παρακολουθούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου, μειώνουν το λειτουργικό τους κόστος και παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Το τρίτο βραβείο μαζί με το έπαθλο των 3,000 ευρώ κέρδισε η HotelStand

Η HotelStand αναπτύσσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα που βοηθά τους ξενοδόχους να εκσυγχρονίσουν τις υπηρεσίες υποδοχής τους, επιτρέποντας στους επισκέπτες του ξενοδοχείου να ανακαλύπτουν ψηφιακά και να κάνουν κρατήσεις για ξεναγήσεις, δραστηριότητες και εστιατόρια που προτείνονται από το ξενοδοχείο τους.

Η ψήφος του κοινού

Στον τελικό του CapsuleT, άποψη είχε και το κοινό, το οποίο κλήθηκε να αναδείξει έναν τέταρτο, ξεχωριστό νικητή που θα κερδίσει ένα ταξίδι 3 διανυκτερεύσεων με πρωϊνό για 4 άτομα στο ξενοδοχείο Galaxy Beach Resort στη Ζάκυνθο. Το «Βραβείο Κοινού» κατέκτησε η Fisea, μία πλατφόρμα παροχής ολοκληρωμένων αλιευτικών εκδρομών με στόχο την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των αλιέων και την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Υπογραμμίζεται ότι οι 9 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος του CapsuleT είναι οι εξής: All Inclusive Dining, Dishcover Tours, Escapades, Fisea, Grekaddict.com, GuestFlip, HotelStand, HotelToolbox και Nable Solutions.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να συγχαρώ τους νικητές, όλους τους συμμετέχοντες όπως και όλη την ομάδα του CapsuleT. Επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους στρατηγικούς συνεργάτες και τους υποστηρικτές μας που στάθηκαν αρωγοί και συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του 1ου κύκλου του Προγράμματος. Η ψηφιακή καινοτομία δημιουργεί μια νέα εποχή για την τουριστική οικονομία και το ΞΕΕ ανταποκρινόμενο στις ανάγκες ενός μέλλοντος που είναι ήδη εδώ, πρωταγωνιστεί μέσα από στοχευμένες δράσεις, όπως ο CapsuleT».

Η Director του επιταχυντή, Κατερίνα Σαριδάκη, σε δήλωσή της επεσήμανε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την εντατική προσπάθεια που κατέβαλαν. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του 1ου κύκλου του προγράμματος είναι μόνο η αρχή, συνεχίζουμε δυναμικά και εργαζόμαστε ήδη για μια εξίσου καλή συνέχεια».

Ξεκινά ο 2ος κύκλος του CapsuleT

Στις 16 Δεκεμβρίου 2019 ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Μάρτιος 2020). Όσες startup ομάδες παρέχουν τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στον τουρισμό και ενδιαφέρονται, μπορούν να μάθουν περισσότερα αναφορικά με τα κριτήρια ένταξης εδώ και να παρακολουθούν τις προσεχείς, σχετικές ανακοινώσεις στο website του επιταχυντή.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις