Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

100 χιλιάδες διαδρομές “συμπλήρωσαν” τα αυτόνομα ταξί της Waymo

Τα αυτόνομα οχήματα της Waymo, εταιρείας αυτόνομης οδήγησης που ανήκει στην Alphabet, την μητρική εταιρεία της Google, “συμπλήρωσαν” 100 χιλιάδες διαδρομές!

Η εταιρεία “τρέχει” μια πιλοτική υπηρεσία “ταξί” στην Αριζόνα των ΗΠΑ, η οποία πλέον “κλείνει” ένα χρόνο και μόλις σήμερα ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή – που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη μόνο σε λειτουργικό Android – πρόκειται να “μπει” και στα iPhone.

Η Waymo ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια και τώρα έχει περίπου 1.500 χρήστες κάθε μήνα και οι εβδομαδιαίες διαδρομές που πραγματοποιεί έχουν τριπλασιαστεί σε αριθμό από τον Ιανουάριο. Η εταιρεία ξεκίνησε να δοκιμάζει τα αυτόνομα οχήματα της από το 2009 και από τότε “προχωράει” αργά και σταθερά.

Το 2017 λάνσαρε πιλοτικά το “early rider” πρόγραμμά της, στο οποίο συμμετείχαν πολίτες κατόπιν αίτησης, ενώ αργότερα την ίδια χρονιά ξεκίνησε το Waymo One, την υπηρεσία “ταξί” που αναφέραμε, που ήταν το πρώτο της βήμα προς την εμπορευματοποίηση των οχημάτων.

Με αφορμή το ορόσημο των 100 χιλιάδων διαδρομών η εταιρεία δημοσίευσε κάποια συμπεράσματα που έχει βγάλει αυτόν τον ένα χρόνο:

  • Η πλειοψηφία των διαδρομών γίνεται αργά το απόγευμα και οι επιβάτες χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να πάνε στη δουλειά ή το σχολείο, να κάνουν εξωτερικές δουλειές ή να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς.
  • Οι επιβάτες απολαμβάνουν στοιχεία που έχουν προστεθεί στα αυτοκίνητα όπως η μουσική, το “dark mode” που κάνει τα παράθυρα πιο σκούρα, η δυνατότητα “ζουμ” στην οθόνη με το τι “βλέπει” το αυτοκίνητο και οι χάρτες.
  • Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στο κομμάτι της “επικοινωνίας” μεταξύ αυτοκινήτου και του επιβάτη, η ακρίβεια της οποίας καθίσταται πιο δύσκολη λόγω της έλλειψης οδηγού

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις