Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon παρήγγειλε 100 χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα από τη Rivian!

Στη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα προχώρησε η Amazon. Συγκεκριμένα, ο CEO, Jeff Bezos ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε 100 χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα από την startup Rivian Automotive.

Η αγορά αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου της Amazon να καταφέρει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τα οχήματά της έως το 2030. Σήμερα, η εταιρεία “τροφοδοτεί” ήδη το 40% του στόλου της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

“Θα έχουμε πρωτότυπα (μοντέλα) στο δρόμο από τον επόμενο χρόνο, ενώ και τα 100.000 θα χρησιμοποιηθούν μέχρι το 2024”, δήλωσε ο Jeff Bezos συμπληρώνοντας ότι “δεν έχουμε μαγικές σφαίρες για να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά αυτό είναι ένα αρκετά καλό χρονοδιάγραμμα”.

Σύμφωνα πάντως με εκπρόσωπο της Rivian, το 2022 θα χρησιμοποιούνται από την Amazon 10,000 οχήματα. Επίσης, παρά τον πολύ μεγάλο όγκο της παραγγελίας, τα υπόλοιπα σχέδια παραγωγής που έχει η Rivian δεν θα επηρεαστούν. Η εταιρεία πρόκειται να κυκλοφορήσει το ημιφορτηγό R1T  και το SUV R1S στα τέλη του 2020, όπως έχει προγραμματιστεί.

Σημειώνεται ότι η Amazon όπως και η Ford είναι ανάμεσα στους επενδυτές της startup – Η Amazon επένδυσε 700 εκατ. δολάρια στην εταιρεία τον Φεβρουάριο, ενώ η Ford 500 εκατ. δολάρια, τον Απρίλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις