Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Airbnb: Νέα στρατηγική επένδυση στο “κομμάτι” των εταιρικών μισθώσεων

Καθώς η Airbnb “απολαμβάνει” όλο και μεγαλύτερη ζήτηση, αναζητά τρόπους να επεκταθεί σε άλλα “κομμάτια” της αγοράς και ένα από αυτά είναι οι μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων για επαγγελματίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, κι αντί να “χτίσει” από την αρχή ένα δικό της marketplace, η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει στρατηγικά στην Zeus Living μια εταιρεία που ηγείται της συγκεκριμένης αγοράς. Από εδώ και στο εξής, η Zeus Living θα “τοποθετεί” τα σπίτια που διαθέτει για ενοικίαση στην ιστοσελίδα της Airbnb.

Η Zeus Living κάνει ό,τι και η “δική μας” Blueground – αναδιαμορφώνει σπίτια και διαμερίσματα και στη συνέχεια τα ενοικιάζει σε επαγγελματίες που ταξιδεύουν, για διαμονή 30 ημερών ή και παραπάνω. Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει 250 υπαλλήλους και διαχειρίζεται πάνω από 2,000 σπίτια, ενώ μόνο το 2019 αύξησε τα έσοδά της κατά 300%.

Η επένδυση που “σήκωσε” τώρα η Zeus, “αγγίζει” τα 55 εκατ. δολάρια και προέρχεται – εκτός από την Airbnb- από τις Comcast, CEAS Investments, TI Platform Management, αλλά και τους υφιστάμενους επενδυτές, Alumni Ventures Group, Initialized Capital, NFX και Spike Ventures. Η χρηματοδότηση αυτή ανεβάζει την εκτιμώμενη αξία της εταιρείας στα 205 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες, η Airbnb έκανε άλλο ένα “βήμα” προς αυτήν την αγορά με την εξαγορά της Urbandoor. Η Urbandoor ιδρύθηκε το 2015 και εστιάζει, όπως και η Zeus, σε επαγγελματίες ταξιδιώτες και σε μετακομίσεις που γίνονται λόγω δουλειάς. Η εταιρεία, σε αντίθεση με την Airbnb δουλεύει απευθείας με κτηματομεσιτικές εταιρείες και όχι με ιδιώτες που νοικιάζουν τους χώρους τους, επομένως παρέχει σπίτια και διαμερίσματα με ανέσεις που επιθυμούν οι εταιρικοί πελάτες, όπως γυμναστήρια και θυρωρούς.

Τότε, η Airbnb είχε δηλώσει ότι προχωρά σε αυτήν την εξαγορά επειδή θέλει να επεκτείνει το Airbnb for Work, ένα brand που ξεκίνησε ως Airbnb for Business και σήμερα “συγκεντρώνει” το 15% όλων των κρατήσεων της εταιρείας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις