Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 3 εκατ. για τη Ninox που “προσφέρει” apps χωρίς κώδικα

Η Ninox, μια SaaS startup με έδρα το Βερολίνο η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις να δημιουργήσουν εφαρμογές χωρίς τη χρήση κώδικα, σήκωσε 3 εκατ. δολάρια από το Industrial Tech Fund της btov Partners και το Private Investor Network.

Στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε επίσης ο αμερικανικός επιταχυντής Techstars καθώς και ο Dr. Jan Bielinski, πρώην CCO του Julius Baer Group.

“Τα IT projects μπορεί να αποδειχθούν κουραστικά και δαπανηρά. Εταιρείες από παραδοσιακές βιομηχανίες συχνά δυσκολεύονται να προσελκύσουν τους κατάλληλους ειδικούς. Με τη λύση μας, οι εργαζόμενοι στα αντίστοιχα τμήματα μπορούν τελικά να πάρουν την ψηφιοποίηση στα χέρια τους – χωρίς να χρειάζεται να ξέρουν να γράψουν ούτε μια γραμμή κώδικα», εξηγεί ο CEO Frank Böhmer, ο οποίος ίδρυσε τη Ninox το 2013.

Η γερμανική startup παρέχει έτοιμα “πρότυπα” για CRM, ERP, διαχείριση project και σχεδόν κάθε άλλη χρήση, γεγονός που επιτρέπει σε μια επιχείρηση να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εφαρμογή σε λίγα λεπτά.

“Η Ninox επιτρέπει σε επιχειρήσεις … να αναλάβουν οι ίδιες τα project ψηφιοποίησης τους … Το λογισμικό χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερες από 3.000 εταιρείες με πάνω από 200 νέους πελάτες που προστίθενται κάθε μήνα. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Ninox είναι πρωτοπόρος στη βιομηχανία αυτή», δήλωσε με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση ο Benedikt Kronberger, partner του Industrial Tech Fund της bTT.

Στους πελάτες της Ninox περιλαμβάνονται βιομηχανικοί γίγαντες όπως η ThyssenKrupp System Engineering, η Ελβετική Migros και η Generali Real Estate. Η startup πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκταθεί περαιτέρω ωστόσο δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα τα ακριβή σχέδιά της.

Με πληροφορίες από tech.eu

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις