Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Nets “φέρνει” στη Δανία πληρωμές με αναγνώριση προσώπου

Η Nets, εταιρεία-ηγέτης στον τομέα των πληρωμών στην Σκανδιναβία, λανσάρει πιλοτικά ένα σύστημα πληρωμών με αναγνώριση προσώπου, σε ένα καφέ στη Δανία.

Περίπου χίλια άτομα – όλοι όσοι εργάζονται σε ένα συγκρότημα 25 εταιρειών στην Κοπεγχάγη – μπορούν να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στο σύστημα το οποίο “συνδέει” το πρόσωπό τους με το επαγγελματικό ID τους και τους επιτρέπει να πληρώσουν για το φαγητό τους απλά κοιτάζοντας μία οθόνη!

Ο Jesper Kildegaard Poulsen, επικεφαλής του Creation Lab της Nets, σχολιάζει: “Έχουμε συνηθίσει να έχουμε κάτι μαζί μας κάθε φορά που χρειαζόμαστε να κάνουμε μια πληρωμή – μετρητά, κάρτες ή συσκευές. Αλλά ίσως δεν χρειάζεται να είναι αυτός ο τρόπος”, και συνεχίζει:

“Το πώς θα νιώθουν οι καταναλωτές με το γεγονός ότι θα πρέπει να ‘σκανάρουν’ το πρόσωπό τους, είναι κάτι που δεν είναι ακόμη γνωστό. Αυτή η δοκιμή θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις αντιδράσεις των καταναλωτών στις πληρωμές μέσω αναγνώρισης προσώπου”.

Ο Poulsen εξηγεί ότι αυτοί που θα υιοθετήσουν την τεχνολογία πιο εύκολα είναι όσοι προσφέρουν υπηρεσίες self-service και τονίζει ότι εκεί βλέπει τη μεγαλύτερη ευκαιρία.

Σημειώνεται ότι μια παρόμοια τεχνολογία, η οποία λειτουργεί επίσης με αναγνώριση προσώπου αλλά συνδέεται με την τραπεζική κάρτα του χρήστη, εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στο πρώτο φυσικό κατάστημα της Nestlé στην Ισπανία.

Το σύστημα, το οποίο ονομάζεται Face to Pay, αναπτύχθηκε από την CaixaBank και τη συμμαχία “Payment Innovation Hub” της τράπεζας, στην οποία συμμετέχουν οι Global Payments, Visa, Samsung και Arval.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις