Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Delivery Hero εξαγοράζει το μεγαλύτερο delivery app της Νότιας Κορέας για 4 δις!

Ενώ ο “πόλεμος” του delivery μαίνεται στην Ευρώπη, η Delivery Hero αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο “άνοιγμα” στην Ασία με την εξαγορά της Woowa, της κορυφαίας εφαρμογής delivery στη Νότια Κορέα, έναντι 4 δισ. δολαρίων!

Από το ποσό αυτό, τα 1,7 δις είναι σε μετρητά, και τα 1,9 δις σε μετοχές, ενώ τα 50 εκατ. δολάρια δίνονται με τη μορφή ενός tech investment fund που έχει στόχο να “υποστηρίξει την καινοτομία στην Κορέα και την υπόλοιπη Ασία” και να “να αναπτύξει και να καλλιεργήσει καινοτόμες υπηρεσίες διανομής φαγητού στο διαδίκτυο προς όφελος των καταναλωτών, των εστιατορίων, των εργαζομένων και των οδηγών.”

Η Woowa ιδρύθηκε το 2010 και “τρέχει”, όπως προαναφέρθηκε, τη μεγαλύτερη online υπηρεσία delivery στη χώρα, η οποία μόνο το προηγούμενο τρίμηνο “διεκπεραίωσε” 100 εκατ. παραγγελίες! Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης και στο Βιετνάμ. “Η αγορά είναι ακόμα νεογέννητη και αναμένεται να αναπτυχθεί γρήγορα”, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι εταιρείες.

Με τη νέα συμφωνία, ο founder και CEO της Woowa θα γίνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της νέας κοινοπραξίας που δημιουργείται, επομένως θα διαχειρίζεται τις δραστηριότητες της Delivery Hero σε Ασία-Ειρηνικό και θα επιβλέπει την επέκταση στην περιοχή. Ως συνήθως, τη ολοκλήρωση της εξαγοράς εξαρτάται από συγκεκριμένους όρους, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών, και αναμένεται να “έρθει” το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Η νέα αυτή κίνηση της Deliery Hero θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που ακολουθεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας σε αναδυόμενες αγορές. Ενώ η Δυτική Ευρώπη αποτελεί το “μήλο της έριδος” για όλους τους μεγάλους “παίκτες” – Uber Eats, Deliveroo, Takeaway.com, Just Eat – η Delivery Hero έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο και απολαμβάνει την “κυριαρχία” σε αγορές όπως η Τουρκία, η Κροατία και φυσικά η Ελλάδα, όπου “τρέχει” τα e-food.gr, deliveras.gr, clickdelivery.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις