Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ “φέρνει” το blockchain στην Κύπρο!

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ, ως εταίρος στην Ευρωπαϊκή κοινοπραξία Bloomen, παρουσίασε για πρώτη φορά, μια εφαρμογή η οποία υποστηρίζεται από αποκεντρωμένες τεχνολογίες. Σύμφωνα με την εταιρεία μάλιστα, η εφαρμογή, η οποία ονομάζεται ANT1 Premium WebTV, είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες αυτές στην Κύπρο.

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ δημιούργησε ουσιαστικά μια ειδική σελίδα που παρέχει στους τηλεθεατές αποκλειστικό περιεχόμενο -δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια τηλεοπτική σειρά, πριν αυτή παίξει στην τηλεόραση – και μια αποκεντρωμένη εφαρμογή (DAPP – Decentralized Application) η οποία τρέχει στο Bloomen Wallet, ένα ψηφιακό πορτοφόλι που είναι διαθέσιμο για συσκευές iOS και Android.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει στους χρήστες προνόμια όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η εχεμύθεια στις συναλλαγές και η δυνατότητα για Pay-Per-View, δηλαδή να μην είναι υποχρεωμένος ο χρήστης να διατηρεί κάποια μηνιαία συνδρομή. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης έχει τον έλεγχο των χρημάτων του και μπορεί να τα μεταφέρει από πορτοφόλι σε πορτοφόλι, χωρίς την ανάμειξη κάποιου ενδιάμεσου ενώ οι καλλιτέχνες/δημιουργοί του περιεχομένου πληρώνονται κατευθείαν στο πορτοφόλι τους, χωρίς κάποιο ενδιάμεσο και χωρίς καμία χρέωση.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα είναι δυνατά λόγω της έρευνας και της δημιουργίας λογισμικού από την κοινοπραξία Bloomen, η οποία παρέχει όλα ανεξαιρέτως τα εργαλεία της σε περιβάλλον Open Source, δίνοντας δηλαδή την δυνατότητα στην κοινότητα να χρησιμοποιήσει τον κώδικα ή να προχωρήσει σε μετατροπές ούτως ώστε να υπάρχει περισσότερη ευθυγράμμιση με τις διαδικασίες που ακολουθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις