Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple εξαγόρασε βρετανική startup για να βελτιώσει τις φωτογραφίες των iPhone

Η Apple εξαγόρασε μία βρετανική startup, ονόματι Spectral Edge, της οποίας η τεχνολογία βελτιώνει τις φωτογραφίες που “τραβιούνται” από smartphones.

H εταιρεία δεν ανακοίνωσε επίσημα την εξαγορά, όμως έγινε γνωστή μέσω εγγράφων που δημοσιεύτηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τον ίδιο τρόπο έχουν γίνει γνωστές και άλλες εξαγορές της Apple, όπως αυτή της DataTiger νωρίτερα φέτος. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει και δεν αποκάλυψε το ποσό της συμφωνίας.

Η Spectral Edge χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση (machine learning) για να κάνει τις φωτογραφίες των smartphones πιο “καθαρές”, με πιο ακριβή χρώματα. Η τεχνολογία της λαμβάνει μια λήψη υπέρυθρων ακτίνων και την “αναμιγνύει” με μια τυπική φωτογραφία με στόχο τη βελτίωση της εικόνας. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2011, πέρυσι σήκωσε χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. δολαρίων.

Η τεχνολογία της Spectral Edge θα μπορούσε να βελτιώσει την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία AI που χρησιμοποιεί η Apple στην φωτογραφική μηχανή της, βελτιώνοντας κατ’ επέκταση την ποιότητα των φωτογραφιών σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό. Η startup έχει δηλώσει ότι η τεχνολογία της μπορεί να εφαρμοστεί μέσω λογισμικού ή chips.

Η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφία έχει καταστεί βασικός παράγοντας διαφοροποίησης στην αγορά των smartphones και η Apple έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Η εταιρεία προσθέτει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες στην κάμερα του iPhone, συμπεριλαμβανομένης της τριπλής κάμερας που φέρει το iPhone 11 Pro. Επίσης, σχεδιάζει να προσθέσει μία 3-D camera στα iPhones από την επόμενη χρονιά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις