Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon αυξάνει τις παραδόσεις της και “απειλεί” UPS και FedEx

Σε “απειλή” για μεταφορικές εταιρείες όπως η UPS και η FedEx εξελίσσεται η Amazon, η οποία πλέον παραδίδει το 50% των πακέτων της ειδικά στα αστικά κέντρα παγκοσμίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley που δημοσιεύει το CNBC.

Πιο αναλυτικά, η Amazon Logistics μεταφέρει πάνω από 2,5 δις πακέτα ετησίως στις ΗΠΑ, ενώ η FedEx μεταφέρει 3 δις και η UPS 4,7 δις πακέτα. Μπορεί ακόμη η Amazon να βρίσκεται “πίσω” από τους κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εσωτερική υπηρεσία αποστολής και παράδοσης της εταιρείας θα ξεπεράσει σύντομα τις δύο προαναφερθείσες σε όγκο παραδόσεων στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπουν ότι οι παραδόσεις της Amazon πιθανότατα θα φτάσουν τα 6,5 δις μέχρι το 2022.

Οι προβλέψεις αυτές βασίζονται στο γεγονός ότι ο αριθμός των παραδόσεων που πραγματοποίησε η Amazon διπλασιάστηκε μέσα στον περασμένο χρόνο, “σκαρφαλώνοντας” από το 20% στο 46% των παραγγελιών της. Η εταιρεία, βέβαια, εξακολουθεί να βασίζεται σε τρίτους για τις “last mile” παραδόσεις, κυρίως στις αγροτικές περιοχές, όμως δεν “επαναπαύεται” σε αυτό.

Η Amazon φιλοδοξεί να αναπτύξει πολύ περισσότερο τομέα των αερομεταφορών της – στο πλαίσιο αυτό επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην κατασκευή ενός αεροδρομίου Prime Air έξω από το Cincinnati στο Κεντάκι, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως “γκαράζ” για 100 αεροσκάφη της. Πρόσφατα, επίσης, η Amazon πρόσθεσε 15 αεροσκάφη στον στόλο της, με στόχο να φτάσει τα 70 συνολικά έως το 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις