Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο υπέγραψε η Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ

Η Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και η Επιτροπή Καινοτομίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης με σκοπό να συνεργαστούν για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Έμφαση θα δοθεί στην εξωστρέφεια, την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας, σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των καινοτόμων ιδεών.
Σκοπός του μνημονίου είναι οι δύο φορείς να διευρύνουν τη συνεργασία τους, για την προώθηση στις Η.Π.Α. της ελληνικής καινοτομίας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης στοχεύει:

  • Στη δημιουργία νέας ροής έναρξης καινοτόμων επιχειρήσεων (startup).
  • Στην καλύτερη αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών/υποστηρικτικών εργαλείων.
  • Στην από κοινού διοργάνωση Ημερίδων/Συνεδρίων, που ως στόχο θα έχουν τη διάχυση της γνώσης στην επιχειρηματική κοινότητα.
  • Στην από κοινού διοργάνωση αποστολών στις Η.Π.Α σε εκθέσεις και συνέδρια καινοτομίας και τεχνολογίας.
  • Στο σχεδιασμό και ανάπτυξη από κοινού δομών και παρουσίας στα Tech Hubs των Η.Π.Α. για τη βέλτιστη δυνατή διασύνδεση της ελληνικής νεοφυούς και καινοτομικής επιχειρηματικότητας με το επενδυτικό και τεχνολογικό οικοσύστημα των Η.Π.Α.
  • Στην υλοποίηση από κοινού δράσεων για την προσέλκυση επενδυτών.

Στο “στόχαστρο” το brain drain

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Α.,Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε: «Βασικός στόχος αυτής της συμφωνίας συνεργασίας είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη από κοινού δομών και η παρουσίαση tech hubs των ΗΠΑ έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη διασύνδεση της Ελληνικής Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας με το επενδυτικό και τεχνολογικό περιβάλλον των ΗΠΑ».

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε: «Η νεοφυής επιχειρηματικότητα είναι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας και εμείς με τη σειρά μας μέσα από αυτή τη συνεργασία, ελπίζουμε να συμβάλουμε τόσο στην ανάπτυξη της όσο και στη δημιουργία δομών εξωστρέφειας ειδικότερα με το επενδυτικό οικοσύστημα των ΗΠΑ. Παράλληλα, πρέπει από κοινού να συμβάλουμε στην αναστροφή του brain drain μέσα από δράσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Εκπαίδευσης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Λίτσα Παναγιωτοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη σύμπραξη των δύο Επιμελητηρίων η οποία θα έχει ένα θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για αναστροφή του brain drain και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις