Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vendora: Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις της εορταστικής περιόδου

Μια νέα τάση που αναδεικνύεται στην ελληνική κοινωνία με το τέλος της δεκαετίας, αυτή των μεταχειρισμένων δώρων, καταγράφει η Vendora. Με βάση την τάση αυτή αλλά και για να διευκολύνει την εξεύρεση του ιδανικού δώρου, το marketplace μοιράστηκε τις 10 πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για την περίοδο εορτών του 2019. Αυτές είναι:

  1. Playmobil
  2. Playstation
  3. iPhone
  4. Louis Vuitton
  5. Gucci
  6. Nike
  7. Adidas
  8. Laptop
  9. Pokemon
  10. Rolex

Σημειώνεται ότι το περιβαλλοντικό όφελος στην περίπτωση μεταχειρισμένου δώρου είναι διπλό: αποφεύγεται τόσο η κατασκευή νέων αγαθών όσο και η μεταφορά τους, στην περίπτωση αγοράς από τοπικούς πωλητές.

Ανησυχίες και Απαντήσεις

Μια εκτεταμένη έρευνα στο συγκεκριμένο θέμα ανέδειξε τόσο τις ανησυχίες όσο και τις πεποιθήσεις του κοινού σχετικά με τη νέα αυτή συνήθεια:

  • Το 33,3% ανησυχεί πως αν δωρίσουν μεταχειρισμένα είδη θα φανούν τσιγκούνηδες
  • Το 29,4% φοβάται πως οι αποδέκτες των μεταχειρισμένων δώρων θα προσβληθούν

Οι ανησυχίες αυτές δε φαίνεται να ευσταθούν όμως καθώς το κοινό έδωσε ως απάντηση ένα συντριπτικό «Ναι» στα μεταχειρισμένα δώρα που αναδεικνύουν πως ο δωρητής έχει σκεφτεί τις επιθυμίες του προσώπου στο οποίο απευθύνεται το δώρο.

  • Το 90% δήλωσε πως θα χαρεί να λάβει ως δώρο ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο
  • Το 84,8% δήλωσε ότι προτιμά ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο που πάντα ήθελε αντί ενός καινούργιου που δεν τους ενδιαφέρει.
  • Το 33% των ερωτηθέντων ​​υποστηρίζει τα μεταχειρισμένα ως έναν βιώσιμο τρόπο να αγοράσουν δώρα για τους φίλους και την οικογένεια.

Τα μεταχειρισμένα δώρα γίνονται μια νέα συνήθεια και στην Ελλάδα, όπως, για παράδειγμα μια πλήρως λειτουργική κονσόλα παιχνιδιών για ώρες ατελείωτης διασκέδασης ή μια τσάντα πολυτελείας η οποία δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα.

“Βλέπουμε ήδη αυξημένη δραστηριότητα το Δεκέμβριο και η οποία αναμένεται να κορυφωθεί την εβδομάδα των Χριστουγέννων”, εξηγεί ο διευθυντής μάρκετινγκ Γιώργος Κολλιάς. “Μέσω της νέας υπηρεσίας Επιβεβαιωμένων Μελών της Vendora, οι πωλητές μπορούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους με δυο απλά βήματα, μια κίνηση που γεμίζει με εμπιστοσύνη τους νέους αγοραστές που χρησιμοποιούν τη Vendora για πρώτη φορά. “Οι λόγοι για να αγοράσει κανείς μεταχειρισμένα είδη είναι ατελείωτοι και ευτυχώς, με 70.000 ενεργές αγγελίες καθημερινά σε 362 κατηγορίες, ατελείωτες είναι και οι επιλογές ώστε να βρεθεί ένα μοναδικό δώρο για τον καθένα αυτά τα Χριστούγεννα στη Vendora!”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις