Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hertz LeaseFlex “εναντίον” FlexCar και InstaCar!

Μια νέα, πιο ευέλικτη υπηρεσία leasing, παρόμοια αυτών των Flexcar και Instacar, λανσάρει η Autohellas Hertz, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η υπηρεσία ονομάζεται «LeaseFlex» και επιτρέπει την απόκτηση αυτοκινήτου με μακροχρόνια μίσθωση από τον υπάρχοντα στόλο της εταιρείας με πιο ευέλικτους όρους. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στόχος της εταιρείας είναι να διευρύνει τις επιλογές του καταναλωτή και να του δώσει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα οικονομικό, ασφαλές και προηγμένης τεχνολογίας όχημα.

Μέσω της νέας υπηρεσίας, οι χρήστες έχουν:

  • Δυνατότητα Αλλαγής αυτοκινήτου χωρίς καμία χρέωση, μέχρι δύο φορές κατά τη διάρκεια της μίσθωσης με παρόμοιο μοντέλο.
  • Δυνατότητα Αναβάθμισης αυτοκινήτου. Ο μισθωτής μπορεί να επιστρέψει το αυτοκίνητό του οποιαδήποτε στιγμή και να ξεκινήσει νέα μίσθωση με αυτοκίνητο διαφορετικής κατηγορίας.
  • Δυνατότητα Εξαγοράς του αυτοκινήτου. Ο μισθωτής μπορεί να αποκτήσει το αυτοκίνητο οποιαδήποτε στιγμή επιλέξει κατά τη διάρκεια της μίσθωσης σε προσυμφωνημένη τιμή, η οποία μειώνεται κάθε μήνα.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Autohellas Hertz, Δημήτρης Μαγγιώρος, δήλωσε σχετικά: «Με την υπηρεσία «LeaseFlex» πραγματικά προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ευέλικτο τρόπο να διευρύνουν τους στόλους τους, χωρίς την αναμονή έλευσης ενός καινούργιου αυτοκίνητου, αλλά και να οδηγήσουν περισσοτέρους από έναν τύπους αυτοκινήτων σε μία μίσθωση, μέσω της δυνατότητας αλλαγής και αναβάθμισης αυτοκινήτου”. 

Ο ανταγωνισμός

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, στον ίδιο χώρο δραστηριοποιούνται δύο ελληνικές Startup εταιρείες, η Flexcar και η Instacar. Και οι δύο προσφέρουν μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου, με τον χρήστη να μπορεί να αγοράσει το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή, να το επιστρέψει επίσης αλλά και να το αλλάξει.

Η υπηρεσία LeaseFlex της Hertz δεν ζητά προκαταβολή, προσφέρει διάρκεια συμβολαίου 2 ή 3 ετών, με 20.000 χλμ. ανά έτος, και ζητά δυο μισθώματα ως εγγύηση.

Τόσο η Flexcar όσο και η Instacar επίσης “ζητούν” ένα παρόμοιο ποσό από τον πελάτη, πριν αρχίσει η μίσθωση το οποίο και επιστρέφεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Στην περίπτωση της Flexcar αυτό είναι το FlexDeposit – καταβάλλεται μόνο μια φορά πριν από την έναρξη της μίσθωσης, είναι ίσο με 2 μηνιαία μισθώματα + ΦΠΑ και μπορεί να επιστραφεί σε μορφή έκπτωσης για την αγορά του FlexCar αυτοκινήτου ή μετά το τέλος της μίσθωσης, αν ο πελάτης έχει κρατήσει το FlexCar αυτοκίνητο του παραπάνω από 36 μήνες. Η Instacar ονομάζει τη συγκεκριμένη καταβολή instaStart. Και αυτό, καταβάλλεται μόνο μία φορά και επιστρέφεται εάν ο πελάτης αγοράσει το αυτοκίνητο ή το κρατήσει για πάνω από 18 μήνες.

Σημαντικό είναι επίσης να σημειωθεί ότι και οι τρεις υπηρεσίες έχουν περιορισμό χιλιομέτρων. Η Flexcar έχει όριο τα 1.500 χλμ/ μήνα ή τα 18.000 χλμ/ έτος. Εάν ο πελάτης υπερβεί το όριο υπάρχει επιπλέον χρέωση ανά χιλιόμετρο. Το αντίστοιχο όριο στην Instacar και την Autohellas Hertz είναι τα 20.000 χλμ/ έτος.

Πέραν αυτών, και οι τρεις εταιρείες προσφέρουν μικτή ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και ενημερωμένο βιβλίο service, ενώ παρέχουν τις υπηρεσίες τους τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις