Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Wild Card: 2 εκατ. ευρώ για λύσεις που αλλάζουν τον τομέα της υγείας

Το φετινό Wild Card του EIT Health “άνοιξε” και αναζητά άτομα και ομάδες από την Ευρώπη που που μπορούν να “αλλάξουν” τον τομέα της υγείας με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα του EIT Health, που “τρέχει” για τρίτη συνεχή χρονιά, επιδιώκει να στηρίξει τις πιο υποσχόμενες ομάδες και να μετατρέψει τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, το Wild Card θα δημιουργήσει δύο επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα επενδύσει σε αυτές μέχρι 2 εκατ. ευρώ.

Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα επιλέγει προσεκτικά δύο τομείς – πρόκληση με βάση τα ζητήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.  Για το 2020, η πρώτη πρόκληση αφορά την υγεία των γυναικών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν οικονομικά αποδοτικές λύσεις με γνώμονα την τεχνολογία για την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας στις γυναίκες. Η δεύτερη πρόκληση είναι οι ψηφιακές θεραπείες – στην περίπτωση αυτή, το Wild Card αναζητά καινοτομίες που αξιοποιούν τη δύναμη των ψηφιακών λύσεων για την πρόληψη, τη διαχείριση και τη θεραπεία ιατρικών καταστάσεων ή ασθενειών.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 9 Φεβρουαρίου 2020. Οι πιο υποσχόμενοι υποψήφιοι θα συμμετέχουν σε ένα hackathon με στόχο να δημιουργήσουν ή να συμπληρώσουν την ομάδα τους και να ορίσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο. Από τις ομάδες που θα σχηματιστούν, έως έξι θα επιλεχθούν και θα “περάσουν” στην επόμενη φάση που ονομάζεται Business Model Validation και θα διαρκέσει 10 εβδομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Wild Card, τις προκλήσεις και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις