Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μέχρι τις 3/1 οι αιτήσεις για τα βραβεία BlueInvest της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής Startup εταιρειών και ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας, για τα βραβεία BlueInvest της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνολικά 20 από τι εταιρείες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα επιλεχθούν και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους (pitch) σε ένα πάνελ επενδυτών στην κεντρική σκηνή των βραβείων. Οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι εκεί, θα λάβουν pitch coaching και feedback από μια ομάδα ειδικών της βιομηχανίας και θα κερδίσουν έκθεση στα ΜΜΕ, πιθανούς πελάτες και πρόσβαση σε επενδυτές.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα, “επόμενης γενιάς”, και λύσεις και τεχνολογίες που μπορούν να κάνουν “disrupt” στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας. Απαραίτητο κριτήριο είναι η ύπαρξη λειτουργικού προϊόντος, τεχνολογίας ή λύση. Παράλληλα, η έδρα της εταιρείας πρέπει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή η πλειοψηφία της να ανήκει σε Ευρωπαίους πολίτες και το αντικείμενο της να εμπίπτει στις κατηγορίες του διαγωνισμού.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

Power from the Ocean –  Καινοτόμες λύσεις, διαδικασίες και τεχνολογίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που προέρχονται από τους ωκεανούς 

Intelligent Ocean – Ψηφιακές τεχνολογίες, προϊόντα και λύσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, των έξυπνων λιμανιών και τερματικών σταθμών, της τηλεπισκόπησης και της πλοήγησης.

Food & Feed from the Ocean – Καινοτόμα νέα τρόφιμα και ζωοτροφές από την υδατοκαλλιέργεια και τους ανανεώσιμους υδατικούς βιολογικούς πόρους.

Blue Bioeconomy and Green Solutions – Νέα προϊόντα, τεχνολογίες, λύσεις και διαδικασίες από ανανεώσιμους υδρόβιους βιολογικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων συσκευασιών και ιατρικών / φαρμακευτικών προϊόντων. Η κατηγορία θα καλύπτει επίσης λύσεις για την “πράσινη” λειτουργία των παραδοσιακών ναυτιλιακών βιομηχανιών, των απορριμμάτων των θαλασσών, της κυκλικής οικονομίας, της διαχείρισης του φυσικού κεφαλαίου / των ωκεάνιων πόρων, μεταξύ άλλων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις