Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Προχωράει” το υπερ-εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας του ευρωπαϊκού υπερ-εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με κρατικούς αξιωματούχους στο Βρανδεμβούργο για την ολοκλήρωση συμβολαίου που παραχωρεί στην εταιρεία 740 στρέμματα γης λίγο έξω από το Βερολίνο, στο Gruenheide. Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με το σχετικό συμβόλαιο όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής και περιμένει τώρα την τελική υπογραφή της Tesla.

Εκτός από το συμβόλαιο, η Tesla έχει επίσης καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα στις τοπικές περιβαλλοντικές αρχές που ασχολούνται με τον αντίκτυπο της κατασκευής του εργοστασίου – ένα απαραίτητο βήμα για την εξασφάλιση της έγκρισης λειτουργίας του.

Η Tesla δημιουργεί το πρώτο της ευρωπαϊκό υπερ-εργοστάσιο στο Βερολίνο

Ο Musk αποκάλυψε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει το νέο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια μιας τελετής αποδοχής βραβείων το Νοέμβριο. Η τοποθεσία που έχει επιλέξει βρίσκεται κοντά στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και πολλά χρόνια και θα αντικαταστήσει τον παλαιό αερολιμένα του Βερολίνου, όταν ολοκληρωθεί.

Το Gigafactory του Βερολίνου θα κατασκευάζει οχήματα, ξεκινώντας με το επικείμενο SUV της Tesla Model Y compact, αλλά και μπαταρίες και κινητήρες, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο Musk τότε στο Twitter. Από άποψη προσωπικού, αναμένεται να απασχολήσει έως 10,000 άτομα ενώ το εργοστάσιο θα παράγει έως και 500,000 νέα οχήματα ετησίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις