Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BMW μετρά 500 χιλιάδες ηλεκτροκίνητα οχήματα και “τρολάρει” τον Elon Musk

Ένα σημαντικό ορόσημο, αυτό της παράδοσης 500 χιλιάδων ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, κατέκτησε η BMW και το “γιόρτασε” στο Twitter, “τρολάροντας” έμμεσα στον Elon Musk.

Κάνοντας πάνω από 100 ξεχωριστά tweets, η BMW έκανε την αντίστροφη μέτρηση από το 499,820 στο 500,000 και όταν έφτασε στον αριθμό αυτό, αποκάλυψε επίσημα ότι έχει πουλήσει 500 χιλιάδες ηλεκτροκίνητα οχήματα (ηλεκτρικά και υβριδικά).

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στη μικρή αντίστροφη μέτρηση που κάναμε στο Twitter τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι περισσότεροι μαντέψατε σωστά: Ο όμιλος BMW έχει ήδη παραδώσει 500,000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο. Το μέλλον είναι τώρα!”, έγραψε η αυτοκινητοβιομηχανία στον λογαριασμό της.

Και μπορεί με την πρώτη ματιά όλο αυτό να φαίνεται σαν ένα απλό επικοινωνιακό “πάρτι”, όμως σε δεύτερο επίπεδο, η αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να θέλει να “τα βάλει” με την Tesla, και συγκεκριμένα με τον Elon Musk ο οποίος “πανηγύριζε” με αντίστοιχο τρόπο τις προπαραγγελίες των Cybertruck.

Η BMW μάλλον θέλει να του θυμίσει κάτι πολύ συγκεκριμένο: Ο Elon Musk είχε δηλώσει – πάλι μέσω Twitter- τον Φεβρουάριο ότι η Tesla θα παρήγαγε 500,000 αυτοκίνητα το 2019 και σχεδόν αμέσως μετά είχε ανακαλέσει, λέγοντας ότι “οι παραδόσεις για το έτος εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 400 χιλιάδες”.

Τα επόμενα βήματα της BMW

Την επόμενη χρονιά, η BMW X3 θα γίνει το πρώτο όχημα του BMW Group που θα διατίθεται με τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις συστημάτων κίνησης: αποδοτικά diesel, βενζίνης, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά. Η μεγαλύτερη αγορά για το αμιγώς ηλεκτρικό BMW iX3 είναι η Κίνα, όπου θα κατασκευάζεται και για την παγκόσμια αγορά.

Το BMW iX3 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα επωφεληθεί από την επαναστατική, 5η γενιά των ιδιαίτερα αποδοτικών, ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης της BMW, τα οποία πετυχαίνουν μία νέα ισορροπία μεταξύ αυτονομίας και μεγέθους μπαταρίας. Το μυστικό βρίσκεται στη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος κίνησης. Η τεχνολογική ναυαρχίδα, το BMW iNEXT – που επίσης θα διατίθεται από το 2021 – θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με υψηλού βαθμού αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Το πλήρως ηλεκτρικό BMW iNEXT θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής του Dingolfing με τα οχήματα που έχουν θερμικούς κινητήρες και plug-in υβριδικούς. Το 2021 θα ακολουθήσει το BMW i4, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupé στην πολυτελή μεσαία κατηγορία, με ισχυρή συναισθηματική απήχηση. Το BMW i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου.

Ως ένα οραματικό όχημα με στοιχεία τεχνολογικής ναυαρχίδας και με επιτυχημένες πωλήσεις από το 2013 που λανσαρίστηκε, το BMW i3 έχει αποκτήσει το κύρος ενός icon. Το BMW Group θα συνεχίσει την περαιτέρω εξέλιξη αυτού του οχήματος και σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή του μέχρι το 2024.

Πριν από λίγο καιρό, η ηλεκτροκίνητη γκάμα του BMW Group απέκτησε ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το MINI Electric. Οι περισσότεροι των 90.000 καταγεγραμμένοι υποψήφιοι πελάτες επιβεβαιώνουν το υψηλό ενδιαφέρον της αγοράς για το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις