Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο CEO της Uber αποκαλύπτει την πιο πολύτιμη επαγγελματική συμβουλή που έχει λάβει

Ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, ρωτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την πιο πολύτιμη συμβουλή που έχει λάβει ποτέ και την καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει ο ίδιος στους νέους.

Απαντώντας, δήλωσε ότι η καλύτερη συμβουλή που έχει λάβει ήταν από τον Herbert Allen της Allen & Co. και αυτή η συμβουλή ήταν να ποντάρει στους ανθρώπους και όχι στις εταιρείες. Όσον αφορά τους νέους, ο CEO της Uber εξήγησε ότι η καλύτερη συμβουλή είναι να μην το “παρακάνουν” με τα σχέδια και τους στόχους τους, καθώς η υπερβολική προσήλωση και “ακαμψία” μπορεί να κοστίσει ευκαιρίες, για μια νέα δουλειά, για παράδειγμα.

Όλα καταλήγουν στο να είσαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ευκαιρία, δήλωσε συγκεκριμένα ο Khosrowshahi. Η αποφυγή του υπερβολικού προγραμματισμού είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω, είπε επίσης και πρόσθεσε: Βλέπω ανθρώπους να παίρνουν λάθος αποφάσεις συνέχεια επειδή έχουν μια εικόνα του τι πρόκειται να γίνει. Συνήθως, όταν έχεις μια εικόνα του που θέλεις να πας ή τι πρέπει να γίνει, αυτό οδηγεί σε μια προκατάληψη – μια λογική πλάνη που μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε απόφαση, επειδή ο εγκέφαλος συχνά βλέπει το διαφορετικό ως απειλή.

Φυσικά, η συμβουλή αυτή έρχεται μέσα από την εμπειρία του ίδιου. Ο Dara Khosrowshahi δεν περίμενε ποτέ να γίνει CEO της Uber. Το 2017, ενώ οι φήμες για την τοξική κουλτούρα και τα δημόσια λάθη της Uber “οργίαζαν”, ο πρώην CEO της Expedia συμφώνησε να πραγματοποιήσει μια συνάντηση με την ηγεσία της Uber σχετικά με μια θέση εργασίας. Η συνάντηση αυτή, έθεσε τελικά σε κίνηση μια τεράστια αλλαγή τόσο για την καριέρα του όσο και για την πορεία της εταιρείας.

Με πληροφορίες από Business Insider

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις