Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Snap εξαγόρασε την ουκρανική AI Factory για 166 εκατ. δολάρια

Η Snap, η εταιρεία πίσω από το Snapchat, εξαγόρασε την ουκρανική startup AI Factory, για 166 εκατ. δολάρια.

Οι λεπτομέρειες του deal δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Snap κατείχε ήδη ένα μερίδιο μετοχών της εταιρείας και η εν λόγω συμφωνία έγινε για την εξαγορά μετοχών από άλλου επενδυτές. Η αξία της AI Factory εκτιμάται πλέον στα 200 εκατ. δολάρια.

“Ποια είναι” η AI Factory;

Η startup ιδρύθηκε από τον Viktor Shaburov, του οποίου και η προηγούμενη startup (Looksery) είχε επίσης εξαγοραστεί από την Snap, έναντι 150 εκατ. δολαρίων, το 2015. Ξεκίνησε το 2018 και ήταν στην αφάνεια (από δική της επιλογή). Πλέον, διατηρεί γραφεία σε Σαν Φρανσίνσκο, Κίεβο και Ζαπορίζια και απασχολεί 70 ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς, τώρα θα μεταφερθούν σε γραφεία της Snap.

Η εταιρεία ανέπτυσσε το προηγούμενο διάστημα μια λειτουργία η οποία – ως αποτέλεσμα του deal – ενσωματώθηκε στην εφαρμογή Snapchat. Η νέα λειτουργία που αποκαλύφθηκε πριν μερικές μέρες, ονομάζεται Cameos και επιτρέπει στον χρήστη να επεξεργαστεί μια φωτογραφία, μετατρέποντάς την σε βίντεο.

Ουσιαστικά, είναι μια τεχνολογία deepfake που επιτρέπει σε ένα χρήστη να εισάγει το πρόσωπό του σε μια εικόνα GIF με άλλους ανθρώπους ή ακόμα και ζώα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ορισμένοι Γάλλοι χρήστες είχαν πρόσβαση σε δοκιμαστική έκδοση αυτής της λειτουργίας. Στις 18 Δεκεμβρίου, η λειτουργία κυκλοφόρησε επίσημα σε iOS και Android.

Το νέο feature λειτουργεί σε συνομιλίες μεταξύ χρηστών. Για να αποκτήσει κάποιος ένα βίντεο με τον εαυτό του και να το μοιραστεί με έναν φίλο, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να τραβήξει μία σέλφι και να επιλέξει μια εικόνα GIF που του αρέσει. Η υπηρεσία στη συνέχεια εισάγει μια κινούμενη φωτογραφία του προσώπου του χρήστη στην επιλεγμένη εικόνα.

Η ουκρανική εταιρεία εργαζόταν για την ανάπτυξη αυτής της υπηρεσίας για ένα χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις