Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ballie: Το νέο ρομπότ της Samsung “ελέγχει” ένα ολόκληρο σπίτι

Ένα νέο ρομπότ, σχεδιασμένο για να βοηθά στη διαχείριση ενός έξυπνου σπιτιού, παρουσίασε η Samsung, στο πλαίσιο της CES 2020, που ξεκινά σήμερα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ρομπότ που ονομάζεται Ballie καταλαβαίνει και υποστηρίζει τις ανάγκες του εκάστοτε ιδιοκτήτη και μπορεί να διαχειρίζεται και να “τρέχει” το σπίτι του, γι’ αυτόν.

Το ρομπότ που έχει μορφή μπάλας είναι επίσης σχεδιασμένο για να λειτουργεί ως βοηθός φυσικής κατάστασης και έχει περιβάλλον επικοινωνίας παρόμοιο με κινητού τηλεφώνου το οποίο αναζητά τρόπους να βελτιώσει τη ζωή του χρήστη χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Όπως αναφέρει η Samsung, το νέο gadget είναι σχεδιασμένο με “αυστηρά πρότυπα προστασίας” όσον αφορά τα δεδομένα και την ιδιωτική ζωή των χρηστών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ένα demo βίντεο έδειξε το Ballie να ανοίγει έξυπνες κουρτίνες και να ανοίγει την τηλεόραση για έναν σκύλο, όταν το “αφεντικό” του λείπει από το σπίτι. Επίσης, στο βίντεο το ρομπότ βάζει την ηλεκτρική σκούπα σε λειτουργία επειδή βλέπει ένα λεκέ. Σύμφωνα με την εταιρεία, μεταξύ όλων, αυτών, το ρομπότ θα μπορεί επίσης να καλεί βοήθεια όταν αντιλαμβάνεται ότι κάποιος έχει πέσει και δεν μπορεί να σηκωθεί.

Όλα αυτά ακούγονται ενδιαφέροντα, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν πραγματικότητα. Η Samsung δεν ανακοίνωσε ούτε πότε πρόκειται να γίνει διαθέσιμο το gadget ούτε και πόσο θα κοστίζει. Παρ’όλ’αυτά στην αγορά υπάρχει ήδη κάτι παρόμοιο – ακόμα και στο σχήμα! Η LG κυκλοφόρησε το δικό της ρομπότ-μπάλα το 2016, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να κάνει διάφορες δουλειές μέσα στο σπίτι και μπορεί ακόμα και να βγάλει φωτογραφίες τα κατοικίδια του σπιτιού και να τα στείλει στον ιδιοκτήτη όταν αυτός δεν είναι εκεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις