Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο αντιπρόεδρος του Libra Association “καταδικάζει” το Bitcoin

Ο Dante Disparte, αντιπρόεδρος του Libra Association, μίλησε στο Digital Money Forum του Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας την Τρίτη (7 Ιανουαρίου), και “καταδίκασε” το Bitcoin, λέγοντας ότι “πολύ απλά” δεν είναι σύστημα πληρωμών, σύμφωνα με το CoinDesk.

Ο Disparte εξήγησε ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας της οικονομικής κινητικότητας είναι η πρόσβαση στις πληρωμές και ότι μέχρι στιγμής τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν καταφέρει να δώσουν μαζική πρόσβασιμότητα σε αυτές. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος στράφηκε στο Libra, εξήγησε, καθώς όπως είπε προσπαθεί να διορθώσει αυτό το περίπλοκο πρόβλημα.

Στο ίδιο πάνελ με τον Dante Disparte βρέθηκε και ο Akin Sawyerr, επικεφαλής στρατηγικής του Decred project, ο οποίος διαφώνησε λέγοντας ότι δεν έχει πειστεί για το πώς ένα συμβούλιο εταιρειών με προσωπικά συμφέροντα μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματα καλύτερα από ένα επικεντρωμένο σύστημα.

“Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε πραγματικά εκεί είναι να δώσουμε σε κάθε άτομο ξεχωριστά ένα βασικό επίπεδο κυριαρχίας”, τόνισε. Λέγοντας κυριαρχία, ο Sawyerr εννοούσε κάθε άνθρωπος να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα χρήματά του – και αυτό, όπως εξήγησε, γίνεται με το Bitcoin, καθώς όσο κάποιος έχει τα δικά του “κλειδιά”, είναι “ασφαλής”.

Το Libra Association

Υπενθυμίζεται ότι το Libra Association είναι μια ομάδα εταιρειών που συστάθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί το Libra, το ψηφιακό νόμισμα του Facebook, το οποίο όπως είχε ανακοινωθεί από το Facebook είχε στόχο να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Η ομάδα αυτή αρχικά αποτελούταν από 28 εταιρείες, τον Οκτώβριο όμως η PayPal, η Mastercard, η Stripe, η eBay και η Visa, αποχώρησαν λέγοντας ότι το Libra αποτελεί κίνδυνο για τον τομέα των πληρωμών και τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά δίκτυα. Λίγες μέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Libra Association, στην οποία κατοχυρώθηκε και επίσημα η υποστήριξη των Spotify, Uber, Lyft, Vodafone και άλλων 17 εταιρειών, με την υπογραφή την καταστατικού της Ένωσης.

Η πλήρης λίστα με τις 21 εταιρείες που υπέγραψαν και επίσημα ότι θα υποστηρίξουν το project του Facebook, είναι οι: Anchorage, Mercy Corps, Andreessen Horowitz, PayU, Bison Trails Co, Ribbit Capital, Breakthrough Initiatives L.P, Spotify, Calibra Inc, Thrive Capital, Coinbase, Uber Technologies, Creative Destruction Lab, Union Square Ventures, Farfetch UK Limited, Vodafone, Iliad, Women’s World Banking, Kiva Microfunds, Xapo Holdings Limited και Lyft.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις