Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με τη βοήθεια της AI θα επιλεχθούν οι επόμενες ταινίες της Warner Bros!

Όλο και περισσότερες εταιρείες, κάθε τομέα, υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να αξιοποιούν καλύτερα τα δεδομένα τα οποία διαχειρίζονται, να λαμβάνουν πιο σωστές αποφάσεις και να εξοικονομούν χρόνο.

Στη λίστα των εταιρειών αυτών προστίθεται τώρα η Warner Bros. Pictures, η οποία αποκάλυψε ότι από εδώ και στο εξής θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα project management της Startup Cinelytic, κατά το αρχικό στάδιο που αποφασίζεται αν θα ξεκινήσει ή όχι μια παραγωγή. Η τεχνολογία δεν θα έχει τον τελευταίο λόγο στην απόφαση αυτή αλλά θα βοηθά το στούντιο να προβλέψει τα έσοδα μιας ταινίας, να υπολογίσει την “αξία” των πρωταγωνιστών, και να αποφασίσει πότε πρέπει να γίνει μια πρεμιέρα.

Τις αποφάσεις θα λαμβάνουν εν τέλει οι υπεύθυνοι, όπως και τώρα, ωστόσο η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να καθορίσει αν για παράδειγμα μία ταινία πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένα θερινό blockbuster. Σύμφωνα με την Cinelytic, το σύστημα είναι για “επαναλαμβανόμενες εργασίας, χαμηλής αξίας”, που σπαταλούν τον χρόνο των υπευθύνων.

Όσον αφορά τη Cinelytic, πρόκειται για μία Startup που ιδρύθηκε το 2015 και έχει έδρα το Λος Άντζελες. Η πλατφόρμα της “φιλοξενεί” εργαλεία μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρουν σημαντική πληροφόρηση σχετικά με την αξία ταλέντων, τα πιθανά ρίσκα ή τις δυνατότητες περιεχομένου και τη ζήτηση του κοινού, σε πραγματικό χρόνο. Η εταιρεία έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 2,3 εκατ. δολάρια και φιλοδοξεί να καθιερωθεί στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις