Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Το 2019 έφυγε, το 2020 ήρθε και έχουν περάσει κιόλας δέκα μέρες! Σήμερα, Παρασκευή, το Startupper είναι εδώ, να κάνει τον πρώτο εβδομαδιαίο απολογισμό της χρονιάς.

Τις μέρες που πέρασαν, η ομάδα του Startupper έκανε αρκετές ανασκοπήσεις, κατέγραψε σημαντικά γεγονότα, διεθνή και εγχώρια επικαιρότητα ενώ δημοσίευσε “ανταποκρίσεις” και αφιερώματα από το Startupper Mag, το οποίο εκδίδεται με το “Βήμα”, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα.

Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάποια από αυτά και, με το “κλικ” του, τα έβαλε στη λίστα με τα πιο δημοφιλή θέματα της εβδομάδας. Αν εσείς τα “χάσατε”, δείτε τα παρακάτω:

Ελληνική Startup σκηνή: Τι (δεν) έγινε το 2019 και τι πρέπει να γίνει το 2020

Σε κάθε περίπτωση το 2019 ήταν μια χρονιά σταθμός για όλους εμάς που θεωρούμαστε μέρος της ελληνικής Startup σκηνής μια και κατά κοινή ομολογία αυτή έγινε πιο ώριμη και έκανε ένα έστω βήμα παρά πέρα, είδαμε αρκετές νέες Startups, άλλες να κλείνουν, αλλά και περίπου 70 Startups να χρηματοδοτούνται μέσω των VCs του Equifund με περίπου 60 εκατ. ευρώ κυρίως σε Startups αρχικού σταδίου.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews-tips/56053/elliniki-startup-skini-anaskopisi-2019/

Οι ελληνικές “Google” (Αναδημοσίευση από το τρίτο τεύχος του Startupper Mag)

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε φτάσει τις επιτυχίες άλλων χωρών στο χώρο των Startups, αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για τον πρώτο «μονόκερο» και τις μεγάλες εξαγορές, οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες για να μπούμε για τα καλά στα ραντάρ των μεγάλων εταιρειών –τύπου Google– αλλά και των επενδυτών.

Διαβάστε περισσότερα:

Μέρος πρώτο: https://startupper.gr/vipnews/56114/ellinikes-google-meros-proto/
Μέρος δεύτερο: https://startupper.gr/vipnews/56122/i-ellinikes-google-meros-deftero/
Μέρος τρίτο: https://startupper.gr/vipnews/56123/i-ellinikes-google-meros-trito/

Ανταπόκριση από την Σίλικον Βάλει!

Τον περασμένο Οκτώβρη βρέθηκα για ένα μήνα στις ΗΠΑ, στο Σαν Φρανσίσκο, στην Βοστόνη και για μία μέρα στη Νέα Υόρκη (<3). Σε αυτό τον μήνα, συμμετείχα στο TC Disrupt 2019, το Startup conference του Techcrunch και στο ταξίδι του Mindspace υποστηριζόμενος από το OK!Thess μαζί με περίπου 30 νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε κάποια εμβληματικά μέρη όπως το αρχηγείο της Google στο Mountain View ή το Media Lab του MIT.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews-tips/56164/antapokrisi-apo-tin-silikon-vali/

Πως ο αγωγός EastMed μπορεί να ενισχύσει τις Ελληνικές Startups

Όποιος Έλληνας έχει επισκεφτεί το Ισραήλ, πέρα από τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της εκεί τεχνολογικής και Startup σκηνής, σίγουρα θα έχει αντιληφθεί την ειδική σχέση που έχουν οι ισραηλινοί με την Ελλάδα. Η Ελλάδα για τους Ισραηλινούς είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς ενώ είναι ξεκάθαρη και διάχυτη η θετική έως και φιλική αντιμετώπιση που έχει ένας Έλληνας στο Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/international/56128/pos-o-agogos-eastmed-bori-na-enischysi-tis-ellinikes-startups/

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Χρηματοδότηση 2 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Startups

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΤΕΑΝ) ετοιμάζει μια σειρά νέων χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία θα είναι στοχευμένα σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε μέρος των Startups. Με την ονομασία “Επιχειρηματική Χρηματοδότηση” το πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας έχει ενεργοποιηθεί από τον περασμένο Μάιο και ήδη “τρέχει” με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όμως όπως έχει διαπιστωθεί δεν είναι αρκετό.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56132/elliniki-anaptyxiaki-trapeza-chrimatodotisi-2-dis-evro-gia-mikromesees-epichirisis-ke-startups/

MASHAV 2019: Η μεγάλη ελληνική αποστολή στο οικοσύστημα του Ισραήλ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2019 μια μεγάλη αποστολή από την χώρα μας και τη Κύπρο στο οικοσύστημα του Ισραήλ, με τη συμμετοχή 30 εκπροσώπων Startups, Incubators, ερευνητικών κέντρων αλλά και της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56238/mashav-2019-i-megali-elliniki-apostoli-sto-ikosystima-tou-israil/

Στο χρηματιστήριο έως το 2022 η Starling!

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Starling σχεδιάζει να μπει στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα χρόνια ενώ αναμένει να ισοσκελίσει έσοδα και έξοδα μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56203/me-to-vlemma-sto-chrimatistirio-i-starling-ipo-eos-to-2022/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις