Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Jolt: 14,1 εκατ. δολάρα για την Startup που κάνει “disrupt” στην ανώτατη εκπαίδευση

Η Jolt είναι μία EdTech Startup με έδρα το Λονδίνο η οποία προσφέρει μια ευέλικτη εναλλακτική επιλογή στις σπουδές γύρω από τον τομέα των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο ο φοιτητής πληρώνει με δόσεις (pay-as-you-go). Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται NAMBA (“Not An MBA”), περιλαμβάνει μαθήματα που διδάσκονται από παγκόσμιους ηγέτες στον κόσμο των επιχειρήσεων (πχ Google, Tesla) και κοστίζει 175 λίρες ανά μήνα, δηλαδή 4,500 λίρες συνολικά.
Ουσιαστικά, το NAMBA της Jolt κοστίζει 18 φορές λιγότερο από το London Business School και, σύμφωνα με το Tech.eu, το έχει ξεπεράσει από άποψη εγγραφών!

Η ευελιξία και η χαμηλή τιμή είναι οι βασικοί παράγοντες “πίσω” από την γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας και τις συνεχώς αυξανόμενες εγγραφές φοιτητών. Αυτά με τη σειρά τους, της “έφεραν” τώρα μια χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 14,1 εκατ. λιρών, προκειμένου να επεκτείνει το πρόγραμμά της. Του γύρου ηγήθηκε η Balderton Capital, ενώ συμμετείχαν οι Hillsven Capital και Octopus Ventures.

Η πορεία της Jolt

Η Jolt ιδρύθηκε το 2015 από τους Roei Deutsch, Nitzan Cohen-Arazi και Nadav Leshem, οι οποίοι ήταν απογοητευμένοι από το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον μειωμένο αριθμό σπουδαστών.

Οι τρεις ιδρυτές χρησιμοποίησαν τις εμπειρίες τους που είχαν με εναλλακτικά προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης και λάνσαραν ένα marketplace live-video μαθημάτων, μέσω της Jolt. Σήμερα, η εταιρεία διατηρεί αίθουσες διδασκαλίας σε υπάρχοντες συνεργατικούς χώρους, συνδέοντας μαθητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο από την εφαρμογή της Jolt.

Από τότε που “εγκαινίασε” το πρώτο της campus, πριν από δύο χρόνια, η Jolt έχει τώρα τρεις εγκαταστάσεις στο Λονδίνο, επτά σε ολόκληρο το Ισραήλ και ολοκληρώνει τα σχέδια για νέα campus στο Μανχάταν από το 2020. Με το πρόγραμμα NAMBA που λάνσαρε τον Ιούλιο, η εταιρεία έχει κερδίσει το 10% του μεριδίου αγοράς στο Ισραήλ και το 1,5% στη μεγαλύτερη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνολικά, η Startup έχει σηκώσει 23,3 εκατ. δολάρια και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τελευταία χρηματοδότηση για την περαιτέρω επέκτασή της σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και στις ΗΠΑ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις