Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και, λίγο πριν μπει το Σαββατοκύριακο, το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών. Στο “Top10” αυτής της εβδομάδας, βρίσκεται ο Χρίστος Δήμας και οι δηλώσεις του σχετικά με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, η νέα χρηματοδότηση της Bolt, τα Bootcamps της Deloitte αλλά και οι τάσεις του 2020, όπως τις “σκιαγραφεί” η Accenture.

Παρακάτω θα βρείτε αυτά και άλλα πολλά, εξίσου ενδιαφέροντα, θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών, αυτήν την εβδομάδα:

Χρ. Δήμας: “Φορολογικά κίνητρα σε όσους ενταχθούν στο μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων”

Για την ανάπτυξη της έρευνας, της καινοτομίας και τις δράσεις της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση, μίλησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σε εκπομπή του One TV, στην οποία φιλοξενήθηκε πρόσφατα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56402/chr-dimas-forologika-kinitra-se-osous-entachthoun-sto-mitroo-neofyon-epichiriseon/

Deloitte: Τρία νέα Bootcamps με στόχο την πρόσληψη νέων ταλέντων σε tech θέσεις

Η Deloitte πραγματοποιεί τρία νέα, δωρεάν Bootcamps, με στόχο την πρόσληψη νέων ταλέντων σε tech θέσεις. Τα bootcamps θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Φεβρουάριο, στα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με την ίδια, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές προσλήψεις της ομάδας των προγραμματιστών της.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56358/deloitte-tria-nea-bootcamps-me-stocho-tin-proslipsi-neon-talenton-se-tech-thesis/

Inteligg: Μια νέα ελληνική Startup με προϊόντα για Smart Cities

Μια νέα ελληνική startup που δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς ενέργειας, μεταφορών, περιβάλλοντος και αγροτικών εφαρμογών για έξυπνες πόλεις και κοινότητες έχει κάνει την εμφάνιση της τον τελευταίο καιρό με στόχο να προσφέρει καινοτόμες λύσεις “που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και «εξυπνότερη»”.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56337/inteligg-mia-nea-elliniki-startup-me-proionta-gia-smart-cities/

Accenture: Οι αλλαγές που “φέρνει” το 2020 στις επιχειρήσεις

Το 2019 αποτέλεσε μια χρονιά ακτιβισμού για την κλιματική κρίση, υπευθυνότητας για τις Big Tech και ανάπτυξης του λεγόμενου gig economy. Ήταν μια χρονιά όπου νέες αξίες “μπήκαν” στις επιχειρήσεις και τις έφεραν αντιμέτωπες με μία καινούρια πραγματικότητα, αναγκάζοντάς τις ουσιαστικά να αναθεωρήσουν τις πρακτικές τους και τη θέση τους στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/56414/accenture-i-allages-pou-ferni-to-2020-stis-epichirisis/

Οι βρετανικές Startups “ξεπερνούν” ΗΠΑ και Κίνα με επενδύσεις 13,2 δις!

Πάνω από 13,2 δις δολάρια “σήκωσαν” οι βρετανικές tech Startups το 2019, σημειώνοντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Στη “σκιά” του Brexit, το συνολικό ποσό των επενδύσεων στη χώρα αυξήθηκε κατά 44%, ενώ την ίδια ώρα οι επενδύσεις σε αμερικανικές και κινεζικές Startups “μειώθηκαν” κατά 20% και 65% αντίστοιχα!

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56418/i-vretanikes-startups-xepernoun-ipa-ke-kina-me-ependysis-132-dis/

PowerUp! Challenge: Η InnoEnergy αναζητά τους επόμενους μονόκερους της Ευρώπης

Η EIT InnoEnergy, το Πανευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας, αναζητάει τον επόμενο γύρο «μονόκερων» για επενδύσεις στην περιοχή της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης, μέσα από το PowerUp! Challenge.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56404/powerup-challenge-i-innoenergy-anazita-tous-epomenous-monokerous-tis-evropis/

Η Bolt εξασφάλισε χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Η Bolt, η ανταγωνίστρια της Uber από την Εσθονία, εξασφάλισε χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ με τη μορφή δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η χρηματοδότηση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, τον κύριο πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56473/i-bolt-exasfalise-chrimatodotisi-50-ekat-evro-apo-tin-etep/

Αισιοδοξία στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή

Αισιοδοξία φαίνεται να επικράτησε στους κύκλους των Ελλήνων επιχειρηματιών στο δεύτερο εξάμηνο του 2019. Σύμφωνα με την έρευνα IBR της Grant Thornton, η αισιοδοξία των Ελλήνων επιχειρηματιών για την προοπτική της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκε κατά 24% και ανήλθε στο 68%.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56446/esiodoxia-stin-elliniki-epichirimatiki-skini/

Chivas Venture: Αυτοί είναι οι τέσσερις φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού

Με ρεκόρ συμμετοχών έκλεισε φέτος o παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το γεγονός ότι ο κλάδος των επιχειρηματιών που επιδιώκει έναν καλύτερο κόσμο υπάρχει στη χώρα μας και αναπτύσσεται δυναμικά.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56379/chivas-venture-afti-ine-i-tesseris-finalist-tou-fetinou-diagonismou/

Ημερίδα για την καινοτομία στην Ελλάδα διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα

Το ερχόμενο Σάββατο, 18.1.2020, η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το ACEin, διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν”.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/56374/imerida-gia-tin-kenotomia-stin-ellada-diorganoni-i-ethniki-trapeza/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις