Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Γαλλία προωθεί νέες, “φιλικές” μεταρρυθμίσεις για τις Startups

Νέες, φιλικές προς Startups, μεταρρυθμίσεις προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, με στόχο να προσελκύσει νέα ταλέντα και να ανταγωνιστεί το κορυφαίο tech hub των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα stock options, επιχειρώντας να παρέχει σε περισσότερα στελέχη και εργαζόμενους τη δυνατότητα αγοράς μετοχών της εταιρείας στην οποία εργάζονται.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Πρόεδρος Emmanuel Macron πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα (20/1) τα σχέδια της κυβέρνησης, στα οποία περιλαμβάνεται – μεταξύ άλλων – η ένταξη ξένων εταιρειών με προσωπικό στη Γαλλία στο φάσμα των επιχειρήσεων που μπορούν να παραχωρήσουν μετοχές στους εργαζομένους τους.

Επιπλέον, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, προβλέπεται η δίκαιη τιμολόγηση των μετοχών αυτών – και όχι η τιμολόγηση στην αξία που πληρώνουν οι επενδυτές – προκειμένου να μην αποκλειστούν από το δικαίωμα αγοράς οι νέοι εργαζόμενοι καθώς και η άρση των περιορισμών στην έκδοση Startup Visa, για την οποία μέχρι τώρα απαιτούταν η διαμονή του επιλέξιμου εργοδότη στη Γαλλία.

“Πιέζει” το ευρωπαϊκό οικοσύστημα

Το νέο αυτό πακέτο μεταρρυθμίσεων, έρχεται μετά από αίτημα 500 Ευρωπαίων ιδρυτών και στελεχών Startup επιχειρήσεων, με το οποίο ζήτησαν από τα κράτη – μέλη της ΕΕ να ενημερώσουν τους κανονισμούς τους γύρω από τα stock options.

Στο αίτημά τους, σημαντικά μέλη του ευρωπαϊκού Startup οικοσυστήματος, μεταξύ των οποίων ο CEO της Stripe, Patrick Collison και ο CEO και co-founder της TransferWise, Taavet Hinrikus, προειδοποίησαν για ένα “brain drain”, μια έξοδο των καλύτερων και λαμπρότερων μυαλών της Ευρώπης, εάν οι φορείς χάραξης πολιτικής δεν αλλάξουν τους κανονισμούς γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα θέματα αυτά τέθηκαν στις νομοθετικές αρχές όλης της ηπείρου πέρυσι, με τη μορφή επιστολής υπογεγραμμένης από τους παραπάνω. Το όλο εγχείρημα, συντονίστηκε από την Index Ventures, το VC πίσω από τις Adyen και Deliveroo. Όπως έχει τονίσει η Index Ventures, στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας κατέχουν διπλάσιο ποσοστό μετοχών των εταιρειών στις οποίες εργάζονται, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις