Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Lamborghini “απογειώνεται” από ένα αυτοκίνητο που κανείς δεν περίμενε

H Lamborghini έχει βγάλει στους δρόμους μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα, που κυκλοφορούν και η απόκτηση των οποίων για τους περισσότερους αποτελεί όνειρο, δυστυχώς απατηλό.

Ένα μοντέλο, όμως, που πριν μερικά χρόνια φάνταζε ότι ποτέ δεν θα έβγαινε από το ιταλικό εργοστάσιο, είναι αυτό, που «απογείωσε» τις πωλήσεις της και δεν έχει καμία σχέση με αυτά, που ξέραμε μέχρι τώρα. Μιλάμε για ένα SUV.

Όπως ανέφερε ο ιταλικός οίκος – κατασκευαστής supercar το 2019 έκανε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών. Ο λόγος; Ένα όχημα το Urus SUV. Ένα crossover SUV, που πολλοί περιφρονούσαν, απέδειξε ότι ήταν η χρυσή κίνηση – ένα θείο δώρο – για τις πωλήσεις της εταιρείας.

Συνολικά στα γκαράζ των ιδιωτών μπήκαν 8.205 νέες Lamborghini το 2019. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αύξηση 43% σε σχέση  με τις πωλήσεις του 2018, που έφθασαν τις 5.750.

Το Urus αποτέλεσε πάνω από το 65% των πωλήσεων της Lambo

Και για να καταλάβετε πως το URUS έκανε  την διαφορά, απλά σας καταθέτουμε τις πωλήσεις του SUV, που έφθασαν τις 4.962 ταξινομήσεις όλο το 2019, ενώ το για ένα μέρος του 2018 όταν και κυκλοφόρησε είχε πουλήσει μόλις 1.761. Το Urus αποτέλεσε πάνω από  65% των συνολικών πωλήσεων της Lambo και σχεδόν αντιστοιχούσε στις συνολικές πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2018.

Για να καταλάβετε την διαφορά, το 2013 η Lamborgini πούλησε μόνο 2.161 οχήματα και πριν από αυτό το ρεκόρ της ήταν τα 2.406 αυτοκίνητα, που πούλησε το 2008 λίγο πριν την οικονομική ύφεση. Στις ΗΠΑ, μάλιστα, που θεωρείται η χώρα των SUV, διατέθηκαν 2.374 νέες Lamborghini Urus.

Επιπλέον, μέχρι τoν περασμένο Οκτώβριο σε μόλις πέντε χρόνια η ιταλική μάρκα είχε πουλήσει συνολικά 14.022 Huracans,ένα επίτευγμα, για το οποίο χρειάστηκαν 10 χρόνια για να το πετύχει με τον προκάτοχό της V-10 της Gallardo.

Για το 2019 η Lamborghini είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις θα σκαρφάλωναν τις 8.500 μονάδες χάρη στο Urus και έπεσε μόλις 295 μονάδες έξω από τον αριθμό αυτό.

Ο διευθύνων σύμβουλος Stefano Domenicali αναμένει ότι «η Lamborghini θα ανέβει στο μέλλον στις 10.000 μονάδες ετησίως χάρη σε μια προγραμματισμένη τέταρτη γραμμή παραγωγής του μοντέλου που θα πραγματοποιηθεί μέχρι στο 2025».

Έμφαση στα υβριδικά

Για το 2020, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα εστιάσει στην ανάπτυξη ποικίλων υβριδικών εκδόσεων αυτοκινήτων νέας γενιάς.  Έχει ήδη κατατεθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία υψηλών δυνατοτήτων. Το σύστημα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το MIT και χρησιμοποιεί ένα συνθετικό υλικό για την κατασκευή νέων μοντέλων υψηλής απόδοσης, τα οποία θα είναι χαμηλού βάρους  αποθήκευσης ενέργειας, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει την τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών.

Το 2019-πρώτο ουσιαστικά- έτος των πωλήσεων του Urus και το 70% των αγοραστών να είναι νέοι στο εμπορικό σήμα, αναμένεται ότι το 2020 θα είναι ακόμα μία πιο δυνατή χρονιά για το εμπορικό σήμα, εφόσον μπορεί να συμβαδίσει με τη ζήτηση.

Οι Ιταλοί υποστηρίζουν  πως η σχεδίαση του εσωτερικού της Urus επιτρέπει την φιλοξενία σωματότυπων έως 2,05 m. Έτσι, ακόμη και ο Αντετοκούνμπο δεν θα ένιωθε καθόλου άβολα πίσω από το τιμόνι μιας Urus.

Ξέχωρα, πάντως, από το παραπάνω αστειάκι είναι γεγονός πως αυτή η Lamborghini που έχει το 0-100 σε 3,6 sec και τελική στα 305 km/h είναι η πιο άνετη που έχει υπάρξει ever!

SUV με 650 άλογα

Οι επιδόσεις δεν θυμίζουν SUV αλλά super car…Το ιταλικό super… SUV εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο V8 bi-turbo χωρητικότητας 4.0 λίτρων που αποδίδει 650 ίππους και παράγει 850 Nm ροπής!

Με αυτά τα νούμερα το θωρηκτό των Ιταλών με βάρος 2,2 τόνων επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, στα 200χλμ./ωρα σε 12,8 δευτερόλεπτα  ενώ η τελική της ταχύτητα  αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

Η Lamborghini Urus είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από την εισαγωγική εταιρεία Trident CarsΗ τιμή της ξεπερνά τα 300.000 ευρώ με τους φόρους… και σε τιμή που ξεκινά από τα 324.354 ευρώ.

Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και όπως φαίνεται δεν θα μας προκαλέσει απορία αν τη δούμε να κυκλοφορεί ακόμα και στη χώρα μας.

Να σημειώσουμε πως στην Ελλάδα κυκλοφορούν λίγα περισσότερα από 100 αυτοκίνητα της Lamborghini.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις