Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το μέλλον των spin-off στο “τραπέζι” του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Συνάντηση με θέμα το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο των τεχνοβλαστών (spin-off) και τον εκσυγχρονισμό του, πραγματοποιήθηκε χθες (21/1) στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σε σχετική δημοσίευση, “σήμερα το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο είναι διάσπαρτο και σε κάποια σημεία του χαρακτηρίζεται ως ασαφές. Στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να υπάρξει μία συγκροτημένη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία όχι απλά κωδικοποιεί τη διάσπαρτη νομοθεσία σε ένα ενιαίο νομοθέτημα, αλλά, με σημειακές παρεμβάσεις ξεκαθαρίζει το πλαίσιο, διευκολύνει και απλοποιεί τις διαδικασίες από τη σύσταση της επιχείρησης, την ωρίμανση, μέχρι και την επενδυτική της «έξοδο», δίνοντας μία ώθηση στους επιστήμονες να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με τεχνολογικό διεθνές αποτύπωμα”.

Σημειώνεται ότι ο όρος spin-off αναφέρεται σε εταιρείες που προήλθαν από Ερευνητές σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη καινοτομιών από ερευνητικά αποτελέσματα που παρήχθησαν στους φορείς αυτούς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια οι οποίοι έχουν συστήσει τεχνοβλαστούς, πλαισιωμένοι από ειδικούς, Νομικούς και εμπειρογνώμονες σε θέματα Μεταφοράς και Διάχυσης Τεχνολογίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις