Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Άνοιξαν” οι αιτήσεις για το Startup Weekend Thessaloniki 2020

Το Startup Weekend, ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως, επιστρέφει στις 20-22 Μαρτίου 2020, στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να βοηθήσει όσους έχουν μια ιδέα και δεν ξέρουν πως να προχωρήσουν στην υλοποίηση της, όσους θέλουν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα αλλά δεν γνωρίζουν πως. 

Το διήμερο ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής με παρουσίαση των αρχικών ιδεών και σχηματισμό των ομάδων. Το Σάββατο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με brainstorming, ανάπτυξη επιχειρηματικού καμβά και δημιουργία πρωτοτύπων, για να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τις παρουσιάσεις των ομάδων μπροστά στους κριτές που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα με βάση τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού πλάνου και την καινοτομία του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, καταξιωμένοι μέντορες προερχόμενοι από τον επιχειρηματικό κόσμο, βρίσκονται στο πλευρό των ομάδων με σκοπό να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και να μοιραστούν πολύτιμες εμπειρίες και συμβουλές. Οι νικητές κερδίζουν βραβεία-υπηρεσίες που θα τους δώσουν την ευκαιρία να αναδείξουν την ιδέα τους σε εθνικό ή (και γιατί όχι) σε διεθνές επίπεδο.

Το Thessaloniki Startup Weekend θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαρτίου στο χώρο το OK!Thess (Κομοτηνής 2), την προ-θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ. Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις