Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Currencycloud σήκωσε 80 εκατ. δολάρια από Visa, BNP Paribas και άλλους

Η Currencycloud, μια Startup με έδρα το Λονδίνο, η οποία επιτρέπει σε εταιρείες να ενσωματώνουν υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων στις πλατφόρμες τους μέσω των APIs της, σήκωσε 80 εκατ. δολάρια, από τη Visa, τη BNP Paribas και την Siam Commercial Bank.

Στον γύρο, συμμετείχε επίσης το International Finance Corporation (μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας), ο όμιλος SBI και υφιστάμενοι επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Sapphire Ventures, Notion Capital, GV, Accomplice και Anthemis.

Από το ξεκίνημα της το 2012, η Currencycloud έχει επεξεργαστεί διασυνοριακές πληρωμές που ξεπερνούν τα 50 δις δολάρια. Πέρυσι, η Visa εντάχθηκε στο πελατολόγιό της, το οποίο περιλαμβάνει και άλλα μεγάλα τραπεζικά και Fintech ονόματα, όπως η Monzo, η Revolut και η Dwolla.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σχεδιάσει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των μεθόδων πληρωμής που διαθέτει και να αναπτύξει το οικοσύστημα των συνεργατών της. Επίσης, με την υποστήριξη των SBI και Siam, η Currencycloud ετοιμάζεται να επεκταθεί τόσο στην Ασία όσο και στην Βόρεια Αμερική.

Τέλος, η εταιρεία θέλει να επενδύσει σε νέα ταλέντα και σκοπεύει να το κάνει αναπτύσσοντας την ομάδα της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις