Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To MWC 2020 ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού

Όπως είχαμε προβλέψει λίγο νωρίτερα, το MWC 2020 ακυρώθηκε για το 2020 λόγω της απόσυρσης των μεγάλων εταιρειών από την εκδήλωση υπό τον φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην σχετική δήλωση της GSMA, της παγκόσμιας ένωσης εταιρειών τηλεπικοινωνίας, αναφέρει ότι από το 2006 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Mobile World Congress είναι η πρώτη φορά που είναι αδύνατη η υλοποίησή του. Προφανώς η επιλογή της λέξης “αδύνατη” δεν είναι τυχαία και φυσικά γίνεται και για λόγους νομικής κάλυψης.

Σε κάθε περίπτωση το MWC 2020 δεν θα γίνει, ούτε θα μεταφερθεί, με την GSMA να εργάζεται για την έκδοση του 2021 και μελλοντικά, όπως αναφέρεται.

Στο site της παράλληλης εκδήλωσης για Startups, 4YFN, υπάρχει μια παραπομπή στην επίσημη δήλωση της GSMA της 9ης Φεβρουαρίου και προς το παρόν δεν έχουμε επίσημη δήλωση για το μέλλον αυτής της εκδήλωσης.

Σε κάθε περίπτωση το πλήγμα και για τη Βαρκελώνη είναι μεγάλο μια και τα έσοδα από το MWC υπολογίζονται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί και με την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία θα πραγματοποιηθεί 5 με 15 Μαρτίου 2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις