Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε δύσκολη θέση ελληνικές hitech εταιρείες λόγω κορωνοϊού

Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία λόγω κορωνοϊού είναι και θα είναι τεράστιες και ήδη έχουν αρχίσουν οι πρώτες επιπτώσεις και στην Ελλάδα με πτώση τουριστικής κίνησης, ειδικά από την Κίνα, τις αερομεταφορές, τις εκδηλώσεις και πλέον στις εταιρείες τεχνολογίες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και συμβάσεις του δημοσίου.

Η IoTech Τηλεπικοινωνίες, με έδρα την Θεσσαλονίκη ειδικεύεται στην παροχή δικτυακών υποδομών για τις έξυπνες πόλεις και τον τελευταίο καιρό έχει πληγεί έμμεσα από την εξάπλωση του ιού covid-19.
Σύμφωνα με τον co-founder Γιώργο Στεφανίδη, λόγω του ιού οι προμηθευτές που κατασκευάζουν προϊόντα στην Κίνα αδυνατούν να τα αποστείλουν εγκαίρως στη χώρα μας με αποτέλεσμα να μην μπορεί η εταιρεία να καλύψει τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τους πελάτες της, κυρίως Δήμοι & Περιφέρειες, οι οποίες αφορούν την έγκαιρη παράδοση των υλικών. Επίσης δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με προμηθευτές υλικών & υπηρεσιών για την επικαιροποίηση των προσφορών τους, για τεχνικά φυλλάδια κλπ. με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η κατάθεση προσφορών σε ανοιχτούς διαγωνισμούς.

Με δυο επιστολές καλεί τους υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης να λάβουν προβούν σε αναστολή των ανοιχτών διαγωνισμών για 15 μέρες τουλάχιστον και την τροποποίηση των τρεχόντων συμβάσεων προμήθειας υλικών λόγω ανωτέρας βίας.


Η επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης

Προς Υπουργό ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη & αρμόδιους υφυπουργούς,

Καλησπέρα σας κ. Γεωργιάδη, εκπροσωπώ την εταιρία IoTech Ο.Ε. και είμαστε εργολάβοι σε έργα δημοσίου που αφορούν εφαρμογές έξυπνων πόλεων. Λόγο της επιδημίας Covid-19 που έχει ξεσπάσει και στην χώρα μας πλέον αδυνατούμε να επικοινωνήσουμε με τους προμηθευτές μας και να παραλάβουμε εξοπλισμό & υπηρεσίες από Ευρωπαϊκές χώρες και Κίνα διότι οι εταιρίες έχουν δώσει εντολή στους εργαζόμενους να μην παρευρίσκονται στα γραφεία τους μετά από οδηγίες των κατά τόπους υπουργείων. θα θέλαμε να κάνετε χρήση της κείμενης νομοθεσίας και να εκδώσετε απόφαση:

A. Για την αναστολή των διαγωνισμών του δημοσίου που έχουν καταληκτική ημερομηνία
παράδοσης προσφορών εντός των επόμενων 15 ημερών.
B. Για την τροποποίηση των ημερομηνιών των συμβάσεων προμήθειας που είναι σε εκτέλεση που αφορούν την παράδοση εξοπλισμού & υπηρεσιών.

Σας ευχαριστώ και ελπίζουμε να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει από τον covid-19 και ελπίζω με τις αποφάσεις σας να βοηθήσετε και την Ελληνική επιχειρηματικότητα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικών κακουχιών.

Στεφανίδης Γεώργιος.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις