Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lοud Capital Pride Fund: 10 εκατομμύρια δολάρια για LGBTQ Startuppers

Εν μέσω πανδημίας και έντονων διαδηλώσεων στις Η.Π.Α. για τον λεγόμενο συστημικό ρατσισμό, η Loud Capital, μια  εταιρεία που εδρεύει στο Columbus, ανακοίνωσε ότι σήκωσε 10 εκατομμύρια δολάρια για το νεοσύστατο Pride Fund 1, ένα όχημα επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει σε Startups  με ιδρυτές LGBTQ+ ή σε εταιρείες που εξυπηρετούν αυτήν την κοινότητα αλλά και σε άλλες μειονότητες.

Σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη αγορά βρίσκεται στο περιθώριο των επενδύσεων VC, όπως και τομείς όπως το Sextech, Femtech κ.α. αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι κάτι αλλάζει μια και όλα δείχνουν ότι τα “παραδοσιακά” VCs  ξεπερνάνε τα όποια ταμπού των partners και πραγματοποιούν επενδύσεις κάνοντας τη διαφορά ειδικά στην κοινότητα LGBTQ+ η οποία ήταν σχεδόν αποκλεισμένη από τα VCs.
Σύμφωνα με στοιχεία της Backstage Capital κάτω από το 1% των επενδύσεων VCs κατευθύνεται προς αυτή την κοινότητα.

Ο Densil Porteous, CEO του νέου κεφαλαίου βλέπει το Pride Fund 1 ως ευκαιρία δημιουργίας ενός ασφαλούς χώρου για LGBTQ Startuppers και πηγή πολλών ευκαιριών όπως αναφέρει στο Pitchbook, με την Loud Capital να προστίθεται στις Backstage Capital και Gaingels, VCs τα οποία δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε αυτό των υπολοίπων μειονοτήτων ή αποκλεισμένων με στερεότυπα κοινοτήτων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις