Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έτοιμη για «προσγείωση» στον Δημόκριτο η SPACEX του Έλον Μάσκ

Μετά την Tesla και το δεύτερο «παιδί» του Έλον Μάσκ ετοιμάζει – όπως φαίνεται – «βαλίτσες» για την Ελλάδα. Μόνο που αυτή την φορά θα έρθει από τον αέρα και όχι από την γη!

Αν σε λίγα χρόνια, ίσως και μήνες, δείτε στην ευρύτερη περιοχή του Δημοκρίτου να κυκλοφορούν αστροναύτες μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Δεν θα έχουν έρθει – λογικά – «εξωγήινοί» στην Ελλάδα.

Οι άνθρωποι της SPACEX θα είναι, που θα κάνουν τις δικές τους δοκιμές, στις εγκαταστάσεις του εμβληματικού κέντρου καινοτομίας που απλώνεται σε μια έκταση 600 στρεμμάτων στους πρόποδες του Υμηττού.

Η Tesla στην Ελλάδα

Πάμε όμως να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Τα τελευταία δύο – περίπου – χρόνια η επιγραφή της Tesla, στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου προκαλεί δέος σε κάθε επισκέπτη (νέο και μη), καθώς βλέπει έμπρακτα πως η χώρα μας έχει τα εφόδια εκείνα που μπορεί να προσελκύσει και τα «μεγάλα ονόματα».

Το πρόσημο εξόχως θετικό για την παρουσία της αμερικανικής εταιρείας στην χώρα μας και αυτό ως γεγονός δεν άφησε τους ανθρώπους της ασυγκίνητους. Έτσι με εντολή (και πάλι) του ίδιου του Έλον Μάσκ μια ακόμη εταιρεία ετοιμάζει, όπως όλα δείχνουν, «βαλίτσες» για την Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του StartupperGr αναφέρουν πως η SPACEX έχει βολιδοσκοπήσει το έδαφος προκειμένου και αυτή να αποκτήσει βάση στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτου. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την ευρύτερη τεχνολογική σκηνή της χώρας, αλλά και τις Startups εταιρείες που έχουν να διδαχθούν πολλά από αυτούς τους οργανισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η Tesla έχει αναρτήσει αγγελία, στο site της, στα ελληνικά, με ότι αυτό μπορεί σημαίνει, για την εξεύρεση προσωπικού. Στο τελικό στάδιο, παράλληλα, βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής του εργοστασίου της στη Γερμανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις