Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

e-Eat: Ο κληρονόμος της IKEA ετοιμάζεται να αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό food delivery

Είναι λίγο έως πολύ γνωστό πως η αγορά διανομής φαγητού στην Ελλάδα αποτελεί έναν «χρυσωρυχείο» αξίας δεκάδων εκατομμυρίων. Ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά σημείωσαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας, τραβώντας την προσοχή νέων «παικτών» οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν ένα κομμάτι από την πίτα. Efood, Wolt, BOX και Rocket δίνουν καθημερινά μια μεγάλη «μάχη» για να κερδίσουν τους καταναλωτές, ενώ δεν αποκλείεται να αποκλείεται οι επιχειρήσεις του delivery να αποκτήσουν έναν ακόμα ανταγωνιστή.

Ο λόγος για τον Ματάιας Κάμπραντ, γιος του αείμνηστου ιδρυτή του παγκόσμιου κολοσσού ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ, ο οποίος φαίνεται πως βλέπει «με καλό μάτι» το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην ελληνική αγορά. Ο 52χρονος Σουηδός δισεκατομμυριούχος, ετοιμάζεται να μπει στο χώρο του delivery μέσω της Startup e-Εat, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η νεοφυής επιχείρηση έχει ήδη φτάσει σε συμφωνία με ελληνικές εταιρείες για τις εγκαταστάσεις της και τον εξοπλισμό του προσωπικού της, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η εγχώρια αγορά του delivery να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Η e-eat ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από την MDS Holding SA, εταιρεία συμμετοχών που ίδρυσε ο ίδιος ο Ματάιας Κάμπραντ, ενώ εκτός από την κατ-οίκον παράδοση φαγητού, η Startup στοχεύει στην εξυπηρέτηση καταστημάτων διαφόρου τύπου, σε υπηρεσίες catering και στις εισαγωγές-εξαγωγές τροφίμων και ποτών.

Ο Ματάιας Κάμπραντ έχει προσωπική περιουσία 1,2 δισ. ευρώ (σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Σουηδία), ενώ ζει μεταξύ Λονδίνου και Στοκχόλμης. Είναι επίσης μέτοχος των εταιρειών Ikano Group και Interogo, που ελέγχουν τον κολοσσό της ΙΚΕΑ διεθνώς ενώ λέγεται πως έχει επενδύσει σε περισσότερες από 20 startups χωρίς να εμφανίζεται ο ίδιος προσωπικά ως κάτοχος των μετοχών ή επενδυτής. Λεπτομέρειες, για το νέο εγχείρημα του Σουηδού επιχειρηματία αναμένονται το προσεχές διάστημα, ωστόσο το μόνο σίγουρο ότι η αγορά του delivery εξελίσσεται σταθερά σε επενδυτικό πόλο έλξης για μεγάλα ονόματα του εξωτερικού.

Delivery Food: Όλο το παρασκήνιο μια αγοράς δισεκατομμυρίων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις