Νέο Visa Innovation Studio στο Tel Aviv με έμφαση την νέα γενιά πληρωμών

0

Η Visa εγκαινίασε το νέο Innovation Studio στο Τελ Αβίβ το οποίο θα αποτελέσει το κέντρο συνεργασίας με Fintech Startups στο Ισραήλ, αλλά και σε όλη την Ν.Α. Μεσόγειο, με στόχο την εύρεση και ενσωμάτωση των καλύτερων ιδεών στο οικοσύστημα πληρωμών της.

Το Visa Innovation Studio στο Tελ Αβίβ βρίσκεται μέσα στα γραφεία της Visa και θα εξυπηρετεί ως κέντρο εργασίας για Startups στο Ισραήλ που αναπτύσσουν λύσεις πληρωμών επόμενης γενιάς τις οποίες ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην καθημερινότητά μας.
«Ο χώρος των λιανικών πωλήσεων θα αλλάξει τα επόμενα 5 χρόνια περισσότερο απ’ ότι άλλαξε τα τελευταία 50 χρόνια» ανέφερε ο Bill Gajda, ανώτερος αντιπρόεδρος της Visa με περιοχή ευθύνης την καινοτομία και τις στρατηγικές συνεργασίες.

Το νέο studio καινοτομίας έρχεται να προστεθεί στο παγκόσμιο δίκτυο κέντρων καινοτομίας της Visa, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε Ντουμπάι, Λονδίνο, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Σάο Παόλο, Σιγκαπούρη και Στοκχόλμη.

Παράλληλα το Visa Innovation Studio θα επικεντρωθεί σε στρατηγικές συνεργασίες με τράπεζες και μη τραπεζικά ιδρύματα, προσφέροντας τη δυνατότητα να συνδεθούν Fintech εταιρείες στο Ισραήλ με την παγκόσμια εμβέλεια χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, πελατών της Visa και να τα συμπεριλάβουν στις εκτεταμένες πρωτοβουλίες της Visa που έχουν να κάνουν με καινοτομία.

Το Visa Innovation Studio θα αξιοποιήσει επίσης την πλατφόρμα Visa Developer εστιάζοντας ταυτόχρονα σε μία σειρά βασικών θεμάτων:

Open Banking Services: APIs, digital ID, δικαιώματα και έλεγχος λογαριασμών
Retail: Checkout εμπειρία στο μέλλον, loyalty platforms, digital και mobile acceptance, και Augmented Reality / Virtual Reality
Μετακίνηση: Ως υπηρεσία, πληρωμές μέσα από τα οχήματα, νέες μορφές πληρωμών στη δημόσια συγκοινωνία, αεροπορικές εταιρείες, στάθμευση, διόδια
Έλεγχος ταυτότητας: Βιομετρικά στοιχεία, ανιχνευτής απάτης, ισχυρός έλεγχος ταυτότητας, έλεγχος ταυτότητας καταναλωτών και συσκευών

Ο Shahar Friedman, Γενικός Διευθυντής της Visa στο Ισραήλ και Επικεφαλής του Visa Innovation Studio, Tel Aviv, δήλωσε:
«Το Ισραήλ αποτελεί τη βάση μίας ακμάζουσας fintech κοινότητας. Το innovation studio της Visa καθιστά το fintech οικοσύστημα στο Ισραήλ ως πύλη για χιλιάδες πελάτες της Visa και εμπόρους παγκοσμίως, οι οποίοι αναζητούν λύσεις στις προκλήσεις, ή νέους τρόπους να ξεχωρίσουν μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το studio καινοτομίας θα επιτρέπει στη Visa, στις τράπεζες και στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να εξετάζουν τις τεχνολογίες που έχουν προοπτική να δημιουργήσουν εμπειρίες πληρωμών».

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επέκταση τέτοιου είδους καινοτόμων εγκαταστάσεων ανά τον κόσμο. Συχνά οι επιχειρήσεις χρειάζονται μία μικρή ώθηση για να μετατρέψουν τον πυρήνα μίας καλής ιδέας σε κάτι πραγματικά πρωτοποριακό. Το studio καινοτομίας στο Tel Aviv ενισχύει την παγκόσμια τεχνολογία, και για ακόμη μία φορά φανερώνεται το όραμα της εταιρείας για ενσωμάτωση μεγάλων ιδεών και καινοτομιών»

Οι πρώτες συνεργασίες

⦁ Η Visa υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την AU10TIX, που επιλέχθηκε ως μία από τις τέσσερις παγκόσμιες εταιρείες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Visa ID Intelligence. Αυτό το πρόγραμμα είναι το πρώτο του είδους του που επιτρέπει αυξημένη ανταγωνιστικότητα, βελτιωμένη επιχειρησιακή αποδοτικότητα και ενισχυμένη προστασία. Η AU10TIX αυτοματοποιεί τον έλεγχο ταυτότητας του πελάτη.

⦁ Η HopOn ανέπτυξε μία πλατφόρμα πληρωμής και έκδοσης εισιτηρίων για μέσα μαζικής μεταφοράς, η οποία, με τη χρήση υπερηχητικών κυμάτων, παρέχει μία απλούστερη εναλλακτική στα σημερινά συστήματα έκδοσης εισιτηρίων για δημόσιες συγκοινωνίες, προσφέροντας Be-in-Be-Out (BIBO) εμπειρία.

⦁ Η Visa συνεργάστηκε με την Idomoo και την Arkia Israeli Airlines για μία τοπική καμπάνια marketing που απευθύνεται σε επιβάτες με εξατομικευμένα Video σχετικά με τα πλεονεκτήματα της χρήσης κάρτας Visa σε τουριστικούς προορισμούς. Η καμπάνια υπογράμμιζε τα πλεονεκτήματα άνεσης και ασφάλειας της χρήσης κάρτας Visa έναντι των μετρητών. Η Idomoo προσφέρει ένα εξατομικευμένο Video ως υπηρεσία, η οποία βοηθά κάθε μεγέθους επιχειρήσεις να συνεργάζονται με τους πελάτες τους με απλό τρόπο.

⦁ Μία διήμερη επαγγελματική επίσκεψη στο Innovation Studio της Visa στο Ισραήλ οδήγησε σε συνεργασία μεταξύ της Banca Transilvania και της Personetics. Η Personetics προσφέρει chatbot με τεχνολογία AI που επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν εξατομικευμένες εμπειρίες στους πελάτες διαμέσου όλων των ψηφιακών καναλιών. Η Banca Transilvania από την άλλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία, με 2.2 εκατομμύρια πελάτες και περισσότερους από 7,000 υπαλλήλους.

Με πληροφορίες από το CNN Greece

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.