Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Italian Founders Fund εγκαινιάζει ταμείο ύψους 50 εκατ. ευρώ

Το κεφάλαιο θα διανεμηθεί σε ιδρυτές τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.

Το ιταλικό ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων Italian Founders Fund (IFF) συγκέντρωσε το πρώτο του ταμείο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η στρατηγική του είναι να φιλοξενήσει τους ιδρυτές στο στάδιο pre-seed και seed που λειτουργούν τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.

Το IFF στοχεύει να ολοκληρώσει 25 συμφωνίες κατά τη διάρκεια της επενδυτικής περιόδου, με αρχικές επενδύσεις που κυμαίνονται από 500.000 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ και τη δυνατότητα πρόσβασης σε επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε επόμενους γύρους.

Η πρώτη επένδυση που ανακοινώθηκε είναι στην Jet HR, μια εταιρεία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην επίλυση του προβλήματος της γραφειοκρατίας στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Αυτή η επένδυση σηματοδότησε τον μεγαλύτερο γύρο pre-seed στην Ιταλία, με την IFF να συνεπενδύει μαζί με την Exor Ventures.

Η δεύτερη επένδυση του IFF πραγματοποιήθηκε στη Glaut, με στόχο τη βελτίωση του τομέα έρευνας αγοράς και ερευνών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Ο γύρος στη Glaut περιελάμβανε τη συμμετοχή διαφόρων διεθνών ταμείων και αγγέλων. Επίσης, τρεις νέες συναλλαγές βρίσκονται επί του παρόντος στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις