Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Εκπνέει» η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το VentureGarden

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών που υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT είναι δωρεάν

Το VentureGarden είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επιτάχυνσης  επιχειρηματικών ιδεών, το οποίο υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το  Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – The American College of Thessaloniki, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) και χορηγούς τις εταιρείες From Scratch, Quantum Business & IT Solutions, και ΜΠΙΛΛΙΑ ΑΕ. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αφορά ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα. Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας πέντε εβδομάδων. Τα μαθήματα γίνονται σε τάξη με φυσική παρουσία κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6μ.μ. – 9μ.μ. από τις 12/4/2023 έως 17/5/2023 (εκτός αργιών). Η εκπαίδευση εστιάζει στην κατανόηση όλων των πτυχών που διέπουν την λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης, ώστε η επιχειρηματική ιδέα να είναι εφαρμόσιμη και βιώσιμη. Εκπαιδευτές είναι καθηγητές και επιχειρηματίες. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων επιλέγονται οι συμμετέχοντες που μπορούν να επωφεληθούν από το mentoring.

Από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, 617 άτομα επελέγησαν, από τους 1.778 συνολικά υποψήφιους, για να παρακολουθήσουν τους 17 προηγούμενους κύκλους στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και έχουν δημιουργήσει ακμάζουσες επιχειρήσεις, χάρη στην υποστήριξη που έλαβαν από το πρόγραμμα. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 120 νέες εταιρείες, με 350 θέσεις εργασίας, έχουν ιδρυθεί χάρη στο VentureGarden στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 26 Μαρτίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr ή καλέστε στο 2310 398344.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις